Vrije Boekhandel

Van 16 t/m 24 september Literatour - Boekenweek voor jongeren


Tijdens de Boekenweek voor jongeren ontvang je bij aankoop van een jeugdboek de gratis uitgave 3-pack met drie verhalen cadeau.
Met bijdragen van de schrijvers; Elfie tromp, Özcan Akyol en Mano Bouzamour.

Voor meer informatie over deze actie zie ook;
http://literatour.nu/­

Kinderboekenweek 2017: Vertelvoorstelling door Arend van Dam (o.a. Lang geleden...) op 4 oktober!


‘Griezelen? Nee, hoor. Veel te eng,’ zegt schrijver Arend van Dam.
Waarom zouden we hem dan toch uitnodigen om in de kinderboekenweek op te treden met zijn vertelvoorstelling? Nou, bijvoorbeeld omdat Arend weet hoe hij waar gebeurde verhalen op een spannende manier kan vertellen. Wie kent niet zijn boek Lang geleden... over de geschiedenis van Nederland. Of Stad en land... over de natuur in ons land. Of Het land van de farao’s, over de koningen van Egypte? Als geen ander weet deze in Breda wonende schrijver de geschiedenis tot leven te wekken. En als hij vertelt, dan neemt hij koffers vol met spullen mee uit de hele wereld: een krokodil uit Suriname, de trompet waarmee Albel Tasman probeerde de menseneters te verjagen, de stekels van een egel, twee hoorns uit de tijd van de Vikingen, een Chinese krekel die het loodje legde bij een krekelgevecht, een echte meidenvanger en nog veel meer...
En je mag hem vragen wat je wilt. Bijvoorbeeld: ‘Je bent toch in Egypte geweest? Was je dan niet bang voor de vloek van de farao’s?’ Of: ‘waar ben je zelf het allerallerbangst voor?’

(Tekst Arend van Dam)
Wil je alvast kennismaken met deze schrijver? Ga naar YouTube. Zoek op Arend van Dam en klik op Schrijfgeheimen:
https://www.youtube.com/­watch?v=8RtQiqJufr0


De toegang is gratis maar graag een kaartje reserveren of ophalen bij de Vrije Boekhandel.
Plaats: Publieke Werken (Vlakbij de boekhandel).
Tijd: Vanaf 14.00 uur met een korte pauze om wat te drinken, boeken te kopen of om deze te laten signeren (heb je al een boek van Arend neem gerust mee).

4 t/m 15 oktober Kinderboekenweek 2017 - Thema Griezelen


Het Kinderboekenweekgeschenk® voor 2017 is Kattensoep geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap.

Ieder jaar ontvangt u tijdens de Kinderboekenweek gratis het Kinderboekenweekgeschenk bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken.

Voor meer infoamtie over de kinerboekenweek zie;
http://www.kinderboekenweek.nl/­

Kinderboeken week Prenteboek; Knikkeruil


Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 is geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden.

Knikkeruil is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

Lampje - Annet Schaap; een van de mooiste kinderboeken van dit jaar!


Een aanrader en eindelijk een boek dat zich kan meten met bijvoorbeeld Paul Biegel (Monique Vrije Boekhandel)

Dit is een verhaal over de zee.
Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten.
Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land.
Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.

Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Leeftijdsindicatie 10-12 jaar
Uitgeverij Querido
Gebonden € 17,00

Opa en oma Oelewapper redden het spookhuis - Busser & Schröder


Opa en oma Oelewapper gaan met Joep en Jetje naar de kermis. Na de zweefmolen willen ze in het spookhuis. Maar dan zien ze dat het spookhuis is gesloten!
Karel, de baas van het spookhuis, zit er maar somber bij. Morgen komt de inspectrice zijn spookhuis controleren, maar Karel is bang dat het niet eng genoeg is. Opa en oma Oelewapper, Joep en Jetje besluiten hem te helpen. Zal het ze lukken om de inspectrice de stuipen op het lijf te jagen met opa als het toeter-de-toeter-spook, de spookkleren van oma, de glibberige kikkers van Jetje en de dikpootspinnen van Joep?

Voorlees/prentenboek € 10,00

Gruwelijk grappige griezelverhalen - Tosca Menten, Jozua Douglas & Manon Sikkel

Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel behoren zonder twijfel tot de grappigste kinderboekenauteurs van Nederland. IJzersterke Verhalen - Gruwelijk grappige griezelverhalen is hun eerste bundel onder de naam De Lachende Zaag. Met zwart-witillustraties van Katrien Holland.

Gruwelijk grappige griezelverhalen is een verrassende bundel vol gruwelijk grappige griezelverhalen, weetjes, versjes en geestigheden. Om vooral NIET te lezen voor het slapengaan!

Past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek 2017: griezelen.
Voor kinderen van +/- 7-9 jaar.
Gebonden voor € 8,00 (na 1 november € 14,00)

Het nieuwe boek van het Bredase fantasy talent Jeroen van Unen is uit!


De slang van Havilah is het onweerstaanbare vervolg op De Nachtuilen, het debuut van Jeroen van Unen dat de shortlist van de Harland Awards Romanprijs 2016 bereikte.
Deel 1 is nu verkrijgbaar in een € 10,00 editie

Een aanrader voor liefhebbers van fantasy.
De slang van Havilah - Nachtuilen 2 € 19,00

De sproeipoeper, vrolijke versjes over vieze dieren - Busser & Schröder


Wist je dat een nijlpaard met zijn staartje in de rondte draait - precies als hij hoognodig moet! Hij wordt dan ook niet voor niets de sproeipoeper genoemd. Dit prentenboek staat vol met grappige, bijzondere en een beetje vieze dierenversjes. Van een poepwolk in de zee tot het meest stinkende dier ter wereld. Marianne Busser en Ron Schröder lieten zich door de dierenwereld inspireren en die is af en toe best raar, maar toch écht waar.

Prenten/voorleesboek voor jonge kinderen € 5,00

Kom onze voorraad kunst boeken voor kinderen bekijken!


Bijvoorbeeld;

-Denk en doe als een kunstenaar € 14,95
-Kunstworkshops voor kinderen - Herve Tullet € 22,50
-Wat is moderne kunst - Een kindergids € 22,50
-En toen de stijl - Joost Swarte € 15,00
-Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? € 14,95
- Kunstboek voor kinderen (Wit en Geel) € 19,95
En nog veel meer.

lekker nooit niet bang - Vivian den Hollander & Dagmar Stam


De nieuwe Lisa & Jimmy van Vivian den Hollander bij de Kinderboekenweek 2017


Lisa en Jimmy zijn lekker nooit niet bang! Of misschien soms toch wel een beetje…? Jimmy zegt van niet. Maar als hij de kooi van Lisa’s nieuwe hamster gaat schoonmaken, kruipt de hamster zo zijn mouw in. En dat is veel griezeliger dan hij dacht! Lisa moet er wel om lachen. Maar wanneer Lisa ’s avonds in bed ligt, kan ze maar moeilijk in slaap komen. Het stormt en de wind giert om het huis. Ook hoort ze plotseling geritsel. Er zit toch geen monster onder haar bed?

Peuterboek € 5,00

Donkerblauwe woorden - Cath Crowley


Ik had de brief geschreven voor ik van huis ging, mijn handen bevend terwijl ik de woorden op papier zette.
Het was voornamelijk ik hou van je, met een beetje je kunt het dak op. De perfecte liefdesbrief, volgens Lola.

In de tweedehandsboekwinkel van Henry's vader staat een kast met boeken waarin klanten mogen schrijven.
Mensen omcirkelen woorden die ze mooi vinden, onderstrepen zinnen of ze laten boodschappen achter in de kantlijn: gedachten, vragen, wensen.
Sommigen laten brieven achter tussen de bladzijden. Brieven aan schrijvers, aan (ex-)vrienden of vriendinnen. In deze kast laat Rachel een liefdesbrief achter voor haar beste vriend Henry, vlak voordat ze gaat verhuizen...

Voor de liefhebbers van John Green
leeftijdsindicatie 15+
Paperback € 15,00

Origami, Haiku's en kunst


Schitterende Japanse kunsten met 50 velletjes origamipapier

Uitgeverij Lemniscaat in samenwerking met The British Museum € 14,95

De Grijze jager - De vroege jaren 2 De slag op de Heckingse heide


'De slag op de Heckingse Heide' is het tweede deel van de serie 'De Grijze Jager - De vroege jaren' van John Flanagan. 'De vroege jaren' vertelt over de tijd dat Halt en Crowley, de beroemdste Grijze Jagers van het korps, nog jongemannen waren.

De vroege jaren van de Grijze Jagers.
Voordat ze hun sporen verdiend hadden als onvolprezen leiders van het Jagerkorps, waren de jonge Halt en Crowley al vastbesloten om de wereld te verbeteren.
In dit tweede deel van de spannende voorgeschiedenis van de Grijze Jager-reeks draait alles om strategie en tactiek en leren we hoe Halt de beroemdste van alle Grijze Jagers is geworden.

De slag op de Heckingse Heide.
Nu hij zijn straf voor hoogverraad is ontlopen, verzamelt Morgarath een leger woeste Wargals om de pas gekroonde koning Duncan te verslaan. Halt bereidt zich voor op een bijna onmogelijke taak: hij moet de vijand bespioneren en daarvoor moet hij de kliffen van de Bergen van Nacht en Regen beklimmen, iets wat volgens iedereen ondoenlijk is. Het lukt Halt dit waagstuk te volbrengen, en bij de veldslag die daarop volgt wordt het lot van het koninkrijk Araluen beslist.

paperback € 16,00

Het geheim van het nachtegaalbos - Lucy Strange


'Het geheim van het Nachtegaalbos' is een prachtig kinderboek over de kracht van fantasie.
Grote thema's als verlies en rouw spelen een subtiele rol in het betoverende verhaal.

Dwalen in het Nachtegaalbos
Engeland, 1919. Na de dood van haar broertje verhuist de twaalfjarige Henrietta met haar familie naar een oud huis aan zee. Henri's moeder is zo verdrietig dat ze haar kamer niet uitkomt, en haar vader is veel weg voor zijn werk. Dan begint Henri maar op eigen houtje de omgeving te verkennen. Niemand merkt het als ze op een avond afdwaalt naar het enge bos achter het huis. Daar komt ze Mot tegen, een vreemde vrouw die Henry kan helpen haar familie te redden.

Leeftijdsindicatie 10-12 jaar
Paperback € 16,00

Bibi Dumon Tak - Het heel grote vogelboek


Prachtig boek op groot formaat met afbeeldingen uit het boe 'Nederlandsche Vogelen'(Amsterdam 1770-1829).

Met teksten van Bibi Dumon Tak.
Voor alle kinderen (en volwassenen!) met interesse in natuur en /of vogels.

Prentenboek (groot) € 25,00

De nieuweling - Taran Matharu


Fantasy
Leeftijdsindicatie 15+

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie.
Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks.
Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen.
Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning.
Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Gebonden € 19,00

Ssst! De tijger slaapt - Prentenboek van het jaar 2018


Ssst! De tijger slaapt' is een verrassend en interactief prentenboek van Britta Teckentrup. Bijzonder is dat de ballonnen in de tekeningen glanzend zijn, zodat ze net op echte ballonnen lijken.

De tijger slaapt...
Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen.

De lezer moet helpen
Maar de dieren hebben wel hulp nodig. De lezer wordt dan ook aangemoedigd de dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen en zelfs een slaapliedje te zingen. Zal het alle dieren lukken veilig aan de overkant te komen? En zeg, waar zijn al die ballonnen eigenlijk voor?

Prentenboek € 13,95

Paul van Loon - Raveleijn ; De bende van de witte veer


Geruchten doen de ronde over vreemde wolfachtige wezens in de magische stad Raveleijn. Een boevenbende!
De leden dragen wolvenmaskers. Overal waar deze bende geweest is, wordt een witte veer gevonden.
Het volk spreekt over de Bende van de Witte Veer.
Die naam alleen al roept angst op bij de mensen.
En erger nog: de wereld van Raveleijn dreigt te stollen in steen!

Ook in de 'echte' wereld gebeuren vreemde dingen.

Joost heeft koortsdromen. Schaduwen glijden door zijn kamer. En op het schilderij van de Poort naar Raveleijn gloeien ogen geel op... Wat is er aan de hand?
Thomas en zijn broers en zussen horen de roep om hulp uit Raveleijn.
Maar de Poort lijkt voor altijd gesloten...

Gebonden € 17,50

Leven van een loser - Drie keer niks (deel 11)


Drie keer niks is het elfde deel in de megasuccesvolle serie Het leven van een Loser van Jeff Kinney.
Bram vindt zichzelf perfect, maar jij en ik weten beter…

Bram Botermans is een held in gamen, maar zijn moeder vindt dat het tijd is om Brams ‘horizon te verbreden’ door zijn ‘creatieve talenten’ te ontplooien.
Vol verwachting regelt ze een piano en een pianolerares voor hem, maar al snel blijken de pianolessen weggegooid geld.

Wanneer Bram na een Halloweenfeestje een oude videocamera vindt, is hij vastbesloten om zijn grote filmtalent te verkennen. Hij besluit een griezelfilm te maken en daarmee beroemd te worden.
Bereikt Bram wereldfaam of wordt het weer drie keer niks?

Gebonden € 15,00

De gevangenisfamilie van Perry T. Cook - Leslie Connor


Perry woont al zijn hele leven in Blue River, de gevangenis waar zijn moeder haar straf uitzit.
Perry ziet de gevangenis als zijn thuis en de bewoners als zijn familie.

Wanneer zijn moeder bijna vrijkomt, haalt openbaar aanklager Thomas VanLeer Perry plotseling weg uit de gevangenis - weg bij zijn moeder - en neemt hem bij zich in huis. Buiten de poort ontdekt Perry dat VanLeer de vrijlating van zijn moeder vertraagt. Dat laat hij niet op zich zitten.

Met de hulp van zijn vriendin Zoey en de schoolbibliothecaresse weet Perry weer de gevangenis binnen te komen. Daar verzamelt hij de verhalen van de bewoners én van zijn moeder. Verhalen die toch weer anders zijn dan hij dacht.

leeftijdsindicatie 10-12 jaar
Uitgeverij lemniscaat gebonden € 16,95

De sprookjesverteller - Antonia Michaelis


Abel is een jongen waar je het beste met een grote boog omheen kunt lopen: asociaal, een spijbelaar en een drugsdealer. Anna is dan ook heel verbaasd als ze hem op een dag aan zijn zusje een prachtig sprookje hoort vertellen.
Anna wordt op slag verliefd op deze mysterieuze jongen die twee kanten lijkt te hebben, én ze wordt gevangen door het sprookje dat Abel vertelt. Maar de vertelling wordt steeds zwarter - en als er doden in het verhaal vallen, duikt ook in de werkelijkheid het eerste lijk op...

Wat is er waar van het sprookje en wie is Abel echt?

Uitgeverij Lemniscaat
leeftijdsindicatie 15+
Paperback € 1,95

Ik wil een leeuw! - Annemarie van der Eem & Mark Janssen


Prachtige illustraties en ook nog eens lekker spannend!

Uitgeverij lemniscaat
Prentenboek € 14,95

Op mijn schouders - Jennifer Niven


Iedereen denkt ze te kennen: Libby is het dikste meisje van het land en Jack is de eeuwige lolbroek.
Als ze elkaar ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad, maar al snel daarna verrast. Want hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen.
Op mijn schouders is een indringend en bijzonder liefdesverhaal.

Van de schrijfster van Waar het licht is.

Paperback € 20,00

De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 2


De tweede trilogie nu ook verkrijgbaar.
Voor de liefhebbers van Harry Potter.

Paperback € 20,00

Deel 1 is uiteraard ook op voorraad.

Elvy's eigen wereld; So boho - Jill (Schirnhofer)


So boho! is het begin van een nieuwe fictieserie voor meiden vanaf 10 jaar. Dit heerlijke, vlot lezende boek over mode, Ibiza, kleding en creativiteit is een absolute aanrader.

We maken kennis met Elvy, een dromerig, creatief meisje dat vooral in haar eigen wereldje leeft. Ze moet van haar ouders meer onder de mensen komen, dus als hippiezus Joy Elvy uitnodigt om de zomer bij haar en haar boho-vrienden op Ibiza door te brengen, kunnen hun ouders moeilijk nee zeggen. Elvy's tekentalent komt goed van pas op het eiland als zij samen met buurmeisje Kate een kledinglabel begint.

In het boek zijn ook zwart-wit illustraties van Jills hand opgenomen.

Leeftijdsindicatie 10-12 jaar
Gebonden € 15,00

Carve the mark - Het nieuwe boek van Veronica Roth
Het nieuwe boek van de auteur van de Divergent-serie!

In dit fantastische sciencefictionverhaal creëert Veronica Roth een universum waarin iedereen een unieke gave heeft. Cyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als een tiran over hun planeet, Shotet.
Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is veel meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt.
Wanneer Akos uit het naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbepalende keuze maken.

Leeftijdsindicatie 15+
Paperback € 19,00

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen


Harde kaft € 15,00

Serafina en de zwarte mantel - Robert Beatty


Internationale kinderboekensensatie en New York Times Bestseller.
Serafina is twaalf jaar en woont met haar vader in de kelders van een groot landgoed. Niemand mag van haar bestaan afweten. Op een dag ontdekt ze dat er vreemde dingen gebeuren op het landgoed. Er verdwijnen kinderen. En een vreemde man in een zwarte mantel dwaalt door de gangen van het kasteel. Serafina slaat de waarschuwingen van haar vader in de wind en gaat op onderzoek. Maar haar zoektocht is gevaarlijker dan ze zelf beseft... Dit boek is het eerste deel in een driedelige reeks.

Leeftijdsindicatie 10-12 jaar
Uitgeverij Lannoo
Gebonden € 15,00

De kleine walvis - Prentenboek van het jaar 2017


Dit jaar is het boek 'De kleine walvis' van Benji Davies het prentenboek van het jaar.

Prentenboek € 14,00
Prentenboek met mini walvis knuffel € 16,00

Kom uit die kraan! - Zilveren Griffel 2016


Tjibbe Veldkamp met illustraties van Alice Hoogstad

Prentenboek € 13,95

Fantasia XI - De Duistere Driemaster


De nieuwe Fantasia is er!

Gebonden € 25,95

Annejoke Smids - Bloedzusters


Alexandrië, 33 voor Christus
Djeme's zuster Satamon is farao geworden toen hun ouders onverwacht stierven. Sinds die tijd is alles anders, en Djeme voelt zich vaak alleen.
Iedereen lijkt Satamon wel de belangrijkste persoon op aarde te vinden, ook de knappe Romeinse legerleider Flavius. Maar dan wordt Djeme benaderd door een man die beweert dat haar ouders vermoord zijn.
En dat iemand in het paleis daarachter zit. Samen met haar trouwe bediende Kai gaat Djeme op zoek naar de waarheid. En daarbij ontdekt ze dingen die haar eigen leven in gevaar brengen...
Een spannende roman over het oude Egypte.

Leeftijdsindicatie 13-15 jaar
Paperback € 16,50

J.K. Rowling - Harry Potter en het vervloekte kind


Het achtste verhaal, negentien jaar later.

Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het Ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen, lijkt alles nog ingewikkelder. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

J.K. Rowling schreef een achtste Harry Potter-verhaal, dat door Jack Thorne bewerkt werd voor het toneel en door John Tiffany geregisseerd. De wereldpremière van Harry Potter en het Vervloekte Kind deel een en twee vond plaats op 30 juli 2016 in West End in Londen.

paperback €19,90 (verkoop vanaf 19 november 2016)

De wereld van de Gorgels - Jochem meyer & Rick de Haas


Het is een van de koudste dagen van het jaar op het Eiland als de kleine Gorgel Bobba wordt geboren in een warm holletje onder de met sneeuw bedekte duinen.
In de lente speelt hij voor het eerst buiten met andere Gorgeltjes. ’s Nachts moet hij naar school, om te leren over dieren, planten én natuurlijk mensenkinderen!
Bobba is een van de snelste Waakgorgels-in-opleiding en als hij na een paar jaar zijn diploma ontvangt, geeft de Grijze Gorgel hem de foto van het jongetje over wie hij moet gaan waken. Een klein jongetje met krullen.
Hij heet Melle…

Prentenboek formaat € 15,00

Stukjes hemelblauw - Sue Durant


Stukjes Hemelblauw vertelt het verhaal van Zac en Ira, een broer en zus, die zonder vader en moeder opgroeien. Daardoor verhuizen ze van het ene pleeggezin naar het andere tot ze plotseling, als ze zeven en negen jaar oud zijn, naar een kindertehuis worden gebracht.
Daar maken ze kennis met de vriendelijke Silas, de prachtige Hortense, de pesterige Jimmy en de griezelige mevrouw Clarks. Na de nodige verwikkelingen en avonturen gaat uiteindelijk hun diep gekoesterde wens in vervulling... Stukjes Hemelblauw is een onvergetelijk en ontroerend verhaal over hoop, het maken van vrienden en het vinden van een thuis.

"Sue Durrant weet je als lezer te raken en te ontroeren zonder ooit sentimenteel te worden." - Nan Lenders, vertaalster van o.a. Stukjes Hemelblauw en Een weeffout in onze sterren.

Paperback € 15,95

Suzie Ruzie in het diepe - Jaap Robben & Benjamin Leroy


Suzie Ruzie is een eigenzinnig meisje met eindeloos veel energie en fantasie. Net als elke peuter maakt ze elke dag weer van alles mee. Deze keer gaat Suzie naar het zwembad, waar ze met een plons in het diepe springt. Rustig baantjes zwemmen is er voor de andere badgasten niet meer bij, dus vist de badmeester haar met een grote haak uit het diepe en zet haar in het pierenbadje. Maar dat laat Suzie natuurlijk niet op zich zitten...

Heerlijk ondeugend en grappig prentenboek op rijm voor kinderen jonger dan zes.

Harde kaft met kartonnen bladen € 12,95

Anna Woltz - Alaska


Op de eerste dag van het schooljaar weet Sven het zeker: hij moet een briljante stunt uithalen. Anders is hij meteen die zielige jongen uit 1b.
Parker wil juist onzichtbaar zijn. Ze heeft net de ergste zomer van haar leven achter de rug en vertrouwt niemand meer. Dan ontdekt ze dat Alaska, de hond die eerst van háár was, nu bij Sven woont - als zijn hulphond.
Overdag wil Parker niks te maken hebben met Sven, dus er zit maar één ding op. Als ze Alaska ooit nog wil zien, moet dat 's nachts.

leeftijdsindicatie 10-12 jaar
Gebonden € 15,00

Gouden Griffel 2016 voor Anna Woltz - Gips


Een terechte winnaar van de Gouden Griffel.
Ook de andere boeken van Anna Woltz zijn aanraders!
Lees bijvoorbeeld ook het geweldige 100 uur nacht (12-15 jaar).

Leeftijdsindicatie Gips: 9-12 jaar

Zo mooi zijn dieren - Petr Horácek & Nicola Davies


IJsberen spelen in de sneeuw, tijgers jagen in het oerwoud, vuurvliegjes twinkelen in de avondlucht en nachtegalen zingen in het hart van het bos - overal zijn dieren.

De gedichten in deze prachtige verzameling zijn schitterend geïllustreerd en staan vol bijzondere feitjes over dieren van iedere kleur, vorm en grootte - van gigantische blauwe vinvissen tot varkensneusvleermuisjes zo klein als een toffee.

Met woorden van kinderboekenschrijfster Nicola Davies en prenten van een van de beste illustratoren van de wereld, Petr Horácek, viert dit boek de dierenwereld in al zijn duizelingwekkende verscheidenheid en grootsheid.

Prentenboek voor kinderen tot ongeveer zes jaar.
Groter formaat gebonden € 19,95

Mirjam Mous - 2CVan de auteur van Boy 7
(Het verhaal speelt zich helemaal af in Breda.)

Klas 2C gaat met een touringcar voor een werkweek naar de Ardennen. Amper vertrokken, ontvangen de leerlingen een bericht via de telefoon. In de bus ligt een dvd die afgespeeld moet worden. De chauffeur laat het filmpje zien: er is een bom aan boord! Niemand mag de bus in of uit. Zolang er geluisterd wordt, loopt niemand gevaar. De vraag is wie, hoe en waarom? En is er echt een bom aan boord of is het een grap of een afleidingsmanoeuvre?


Dit superspannende verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld. Vanuit het heden – wat er in de bus gebeurt. En in flashbacks – zodat je steeds meer te weten komt over iedereen. En er blijken heel wat leerlingen én mensen van buitenaf motieven en geheime agenda's te hebben.

Leeftijdsindicatie 13+
Gebonden € 19,00

Professor Breinstein - De Romeinen


Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen.

Voor kinderen tot ongeveer 12 jaar.
Gebonden € 12,50

Het bijenboek - Piotr Socha


Een allesomvattend boek over de bij: Hoelang vliegen er al bijen rond op aarde? Welke soorten bijen bestaan er en wat is hun functie? Hoe ziet een bijenkorf er vanbinnen uit? Hoe communiceren bijen? Welke rol speelden bijen in de geschiedenis? Wat doet een imker? Hoe wordt honing gemaakt?

Prachtige illustraties met interessante en grappige weetjes en feiten.
Voor jonge kinderen (tot 12 jaar).

Groot formaat prentenboek € 25,00

Engel - Isa Hoes & Vlinder Kamerling


Spannende avonturen van een zeer bijzonder meisje.

Leeftijdsindicatie 10-12 jaar
Gebonden € 14,00

Zilveren Griffels 2016


De met een Zilveren Griffel bekroonde boeken:

Tot 6 jaar
Kom uit die kraan! – Tjibbe Veldkamp (Lemniscaat)
Tijs en de eenhoorn – Imme Dros (Querido)

Vanaf 6 jaar
Mooi boek – Joke van Leeuwen (Querido)
De tuin van de walvis – Toon Tellegen (Querido)

Vanaf 9 jaar
Gips – Anna Woltz (Querido)
Groter dan de lucht, erger dan de zon – Daan Remmerts de Vries (Querido)

Informatief
Een aap op de wc – Joukje Akveld (Hoogland & Van Klaveren)
Stem op de okapi – Edward van de Vendel (Querido)
Poëzie
Nooit denk ik aan niets – Monique en Hans Hagen (Querido)
Rond vierkant vierkant rond – Ted van Lieshout (Leopold)

De met een Zilveren Penseel bekroonde boeken:

Lettersoep – Harriët van Reek (Querido)
Hondje, de enige echte – Yvonne Jagtenberg (Rubinstein)

Dit ben ik - Arend van Dam


Leren lezen met de AVI-boeken van Arend van Dam

Veilig en goed leren lezen met de makers van Lang geleden… Speciaal voor leerlingen van groep 3 en 4.
Dit ben ik is een grappig AVI-verhaal van Arend van Dam om zelf te lezen over het bijzondere leven van Rembrandt van Rijn, die een serie zelfportretten schildert.
Hij wil ook een portret van zijn zoon maken, maar dat valt nog niet mee…

Avi start € 8,00

Niets gebeurd - Mark Jansen


Een van de mooiste prentenboeken van dit jaar!
Prachtige Illustraties!!

Prentenboek € 14,95

Het bijzondere beestjesboek


Yuval Zomer

Hoe langzaam gaat een slak?
Zijn beestjes bang in het donker?
Waarom lopen mieren in een rijtje?

Lees het allemaal - en nog veel meer - in dit bijzondere beestjesboek.

Ontmoet allerlei vliegende, stekende en wriemelende beestjes van over de hele wereld. En ontdek wat ze eten, hoe ze jagen, waar ze hun baby's krijgen, wie er op het water kan lopen en allerlei andere wonderlijke feitjes...

Kun je ook alle beestjes vinden die zich in dit boek verstopt hebben?

Lemniscaat informatief prentenboek € 14,95

De Grijze Jager - De vroege jaren 1


Het toernooi van Gorlan.

'Het toernooi van Gorlan' is het eerste deel van de serie 'De Grijze Jager - De vroege jaren' van John Flanagan. 'De vroege jaren' vertelt over de tijd dat Halt en Crowley, de beroemdste Grijze Jagers van het korps, nog jongemannen waren.

Paperback € 15,95

Het land van de farao's - Arend van Dam


Met illustraties van Georgien Overwater

Verhalen over het Oude Egypte
Uit de reeks van o.a. lang, lang geleden
Gebonden € 10,00

Thé Tjong - Khing - Bosch


Het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal...

Jeroen gaat buiten spelen. Maar op deze dag is alles anders dan anders. Jeroen valt in een ravijn en belandt in een paradijselijke wereld vol vreemde wezens.
Die pakken niet alleen zijn bal, maar ook zijn pet en rugzak af. Jeroen gaat er onvervaard achteraan. Hij is slim, helpt waar hij kan en maakt nieuwe vrienden. Maar niet iedereen is wat hij lijkt...

Een prentenboek zonder woorden, waarin de magische wereld van Jheronimus Bosch het toneel wordt van een spannend avontuur.
Volg de pet, de rugzak en de bal...
Ontdek het verhaal zelf in de meesterlijke illustraties van Thé Tjong-Khing.

Prentenboek (groot) € 17,50

Jeroen van Unen (Breda) met De Nachtuilen op de shortlist voor het beste fantasyboek!


De nominaties van de Harland Award voor het beste Nederlandstalige fantasyboek zijn bekend.
De Stichting ter bevordering van het fantastische genre reikt jaarlijks een prijs uit voor het beste boek in de genres fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme. De volgende boeken zijn genomineerd voor de prijs van 2016:

- Jeroen van Unen, De nachtuilen - 12+
- Isabel Hoving, De een na laatste dood van het meisje Capone - YA
- Auke Hulst, Slaap zacht, Johnny Idaho v
- Mara Li, De Stem van de Zee - YA
- J. Sharpe en Jos Weijmer, Gebroken Geheugen - v

De prijswinnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Gala van het Fantastische Boek op 2 april in Amsterdam.

De Nachtuilen is een spannend en eigentijds fantasyverhaal voor zowel young adults als voor volwassenen.
De Nachtuilen wordt een vierdelige reeks waarvan het eerste deel net is verschenen bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

Voor meer informatie over het boek en de auteur zie ook:
http://www.hebban.nl/­fantasy/­artikelen/­jeroen-van-unen-debuteert-met-de-nachtuilen

Paperback € 17,00
Toon Tellegen - Op een ochtend in de zomer


In deze bundel met nieuwe verhalen over de eekhoorn, de mier en de andere dieren geeft de zwaluw een feest waarop alle gasten moeten vliegen.
De leeuw wil niet langer brullen, maar zingen als de nachtegaal.
Het nijlpaard is verschrikkelijk boos op de neushoorn maar weet zelf niet meer waarom. E
En op een dag stormt het zo dat alle dieren worden weggeblazen.

Gebonden met illustraties van Sylvia Weve € 17,00

Het wonder van jou en je biljoenen bewoners - Jan Paul Schutten


Illustraties Floor Rieder

Jij bent een wonder
Als er iemand een wonder is, dan ben jij het wel.
Ja, jij! Neem alleen al je bloedvaten. Als je die allemaal aan elkaar vast zou plakken, dan kreeg je een draad die twee keer om de aarde past. Of denk eens aan die biljoenenmicroben die in en op je lichaam zitten en die je heel hard nodig hebt om te overleven. Hoe zien ze eruit en wat doen ze daar?

Biljoenen bewoners
Het wonder van jou en je biljoenen bewoners is meer dan een boek over het menselijk lichaam. Het vertelt hoe een cel er van binnen uitziet. En dat een gewone cel in jouw lichaam er nog spectaculairder uitziet dan de Death Star uit Star Wars. Het legt uit hoe je kunt zien of iemand verliefd op je is, waarom je sneller boos wordt bij warm weer en waarom je slim wordt van kauwgom eten. Dat dus - en nog veel, veel, véél meer...

Uitgeverij Gottmer.nl
Gebonden € 24,95

De Gorgels - Jochem Myjer


Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft...

Een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen, van cabaretier Jochem Myjer. Geïllustreerd door Rick de Haas, bekend van Mees Kees.

Voorlezen vanaf 5, zelf lezen vanaf 7 jaar.
Gebonden € 14,00

Kom je dansen boze heks?


Hanna Kraan met illustraties van Annemarie van Haeringen

Nu een prentenboekeditie € 13,95

Kees van Dijk - Elle van Lieshout, Erik van Os & Jan Jutte


Een vrolijk prentenboek op rijm over de dinosaurus Kees van Dijk en zijn familie.

Uitgeverij Lemniscaat
Prentenboek € 13,95

De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen


Gebonden € 12,50

Het boek zonder tekeningen - B.J.Novak
Prentenboek € 12,50

Voor informatie over het boek:
https://www.youtube.com/­watch?v=QT_gCuv3WNQ&feature=youtu.be

Alice in Wonderland & Alice in Spiegelland


In 2015 is het 150 jaar geleden dat de eerste druk van Alice in Wonderland van de persen rolde.
Inmiddels is het boek niet meer weg te denken uit de
wereldliteratuur.
Het memorabele jubileum is aanleiding om het boek, met de toegankelijke, veelgeprezen vertaling van Sofia Engelsman, opnieuw te laten illustreren.
En wie zou dat beter kunnen dan Floor Rieder?
Zij heeft grote indruk gemaakt met haar illustraties voor het veelvuldig bekroonde Het raadsel
van alles wat leeft.
Floor weet een nieuwe, geestige en tijdloze Alice te scheppen, die je meteen in je hart sluit.

Gebonden € 24.95

Honderd uur nacht - Anna Woltz


Alleen maar (terechte!) juichende recensies voor dit nieuwe boek van Anna Woltz .
Leeftijdsindicatie 13-15 jaar

Uitgeverij Querido
Paperback € 14.00

Toon Tellegen - Is er dan niemand boos


De dieren in het bos zijn boos.
De olifant is boos op zichzelf, omdat hij steeds maar weer in bomen klimt (en er weer uitvalt).
De klipdas is boos op de zon, omdat die elke dag ondergaat.
En de spitsmuis is boos op de eekhoorn, omdat die maar niet boos op hém wil worden.
Maar op een dag in de zomer is alle boosheid weg. Stampvoeten, schreeuwen, knarsetanden, niets lukt nog. Hoe moet dat nu verder?

Nu in prentenboekformaat met prachtige illustraties van Marc Boutavant.
Uitgeverij Querido € 16.00

Erebos - Ursula Poznanski


Erebos
Wat gebeurt er als de grens tussen de virtuele en de echte werkelijkheid vervaagt?

Op een school gaat de illegale versie van een nieuwe, verslavende game van hand tot hand.
Iedereen wil Erebos spelen - maar wie eraan begint, krijgt maar één kans: zodra je je niet aan de regels houdt of weigert een opdracht uit te voeren, word je eruit geknikkerd en kan je nooit meer inloggen.

Ook Nick weet zijn handen op de game te leggen en komt terecht in de virtuele wereld van Erebos. Al gauw is er hij niet meer uit los te rukken, tot hij de opdracht krijgt iemand te doden. Hij weigert en wordt genadeloos uit het spel gegooid. Als zijn beste vriend vervolgens een ernstig ongeluk krijgt, realiseert Nick zich dat Erebos niet langer alleen een game is - het is angstaanjagende werkelijkheid.

Erebos krijgt je net zo stevig te pakken als de game - je kan je niet meer eruit losrukken.

Uitgeverij Lemniscaat € 18.95
Leeftijd 13-15 jaar

Frank Groothof - De toverfluit


Een nieuwe uitgave/vertelling van de toverfluit van Mozart door Frank Groothof.

Prentenboek met CD € 19.95

Hotel de grote L - Sjoerd Kuyper


Mooie recensies voor dit fijne leesboek voor 10 tot 12 of 13 jarigen.
Een echte aanrader: spannend, grappig en ontroerend.

Uitgeverij Lemniscaat
Gebonden € 13.95

Raad eens hoeveel ik van je hou Pop - Up Editie


Nu in een mooie pop-up editie € 22.50

De schilderijententoonstelling - Moessorgski


CD-Boek
Philip Hopman maakte de illustraties voor De Schilderijententoonstelling van Moessorgski, bij de prachtige gedichten van Bette Westera. De hut op kippenpoten van Baba Yaga is in deze nieuwe uitgave nog indrukwekkender, en de catacomben zijn nog griezeliger.

Verteld door Karin Bloemen
Muziek: Berliner Philharmoniker

CD Prentenboek € 19.95

Het zwanenmeer - Tsjaikovski


Prentenboek met CD
Uitgeverij Gottmer € 19.95

Springende pinguïns en lachende hyena's - Marije Tolman en Jesse Goossens


Een prachtig lekker dik kijk- en voorlees prentenboek over dieren.

Uitgeverij lemniscaat
Prentenboek (lekker dik) € 19,95

Het grote Rijksmuseum voorleesboek


Kunst is er om naar te kijken.
Natuurlijk is er bij elk schilderij een officieel kunsthistorisch verhaal.
Zo'n verhaal kan je helpen een kunstwerk beter te begrijpen.
Maar in goede kunst kun je vooral ook je eigen fantasie kwijt. Wat zie je zelf als je echt goed kijkt?
Waar gaat dat jongetje dat door De Nachtwacht rent naartoe? Wat staat er in de brief die de Brieflezende vrouw van Vermeer aan het lezen is?
Waarom is De bedreigde zwaan die Jan Asselijn schilderde zo boos?
De beste kinderboekenschrijvers uit Nederland en Vlaanderen laten in Het grote Rijksmuseum voorleesboek hun fantasie de vrije loop en vertellen hun verhaal bij vijfentwintig beroemde meesterwerken uit het Rijksmuseum.

Prentenboek groot formaat € 19.95

Duizend dingen over Nederland - Charlotte Dematons


Hét boek bij Nederland, om je nog meer te verbazen.

Duizend en één details schilderde Charlotte Dematons in haar onnavolgbare kunstwerk Nederland. En achter ieder detail gaat een verhaal schuil.
In Duizend dingen over Nederland worden talloze bijzonderheden uitgelicht. Neem nu de overbekende kinderliedjes - die soms onbekende achtergronden hebben, want wist u dat Berend Botje een reder was die zijn wrakke schepen liet uitvaren zodat hij de premie opstreek als ze met man en muis waren vergaan?
Ook de canonvensters worden alle vijftig uitgelicht en verklaard, en vreemde eetgewoontes van ons Hollanders, tradities, architectuur, en nog veel, veel meer...

Uitgeverij Lemniscaat
Zelfde formaat als Nederland(slappe kaft) € 9.95

Nederland - Charlotte Dematons


Wie Nederland openslaat wordt op de schutbladen al naar open zee gevoerd, waar de Vliegende Hollander en een walvisvaarder de wateren onveilig maken.
Van hagepreek tot bokkenrijders, van Madurodam tot het Achterhuis, van Koninginnedag in Marken tot bloeiende bollenvelden - historie, verhalen en kinderliedjes, tradities, eigenaardigheden en kwinkslagen, alles is in Nederland gevangen.

Op elke plaat is minstens één kinderliedje te vinden, een personage uit de kinderliteratuur én een historische gebeurtenis.
En - Charlotte eigen - het zoekboek wordt gecompleteerd met zeven terugkerende figuurtjes: de tweeling Sietse en Hielke met hun Kameleon, een tuinkabouter, een reiger, een geel camperbusje, de kleine kapitein met zijn Nooitlek, Zwarte Piet én de overbekende gele ballon...

Ingesloten bij Nederland vindt u een folder met daarin een beschrijving van de verhalen bij iedere plaat door Charlotte Dematons.

Uitgeverij Lemniscaat € 29,95

Gewoon gek - Ingrid & Dieter Schubert


Gewoon gek is de dierenwereld op zijn kop. Op iedere pagina vind je een tegenstelling: nat en droog, stout en lief, verstoppen en vinden. gewoon en... gek!

Uitgeverij Lemniscaat
Prentenboek € 13.95

Vrolijk - Mies van Hout


Een prentenboek over gevoelens,
verbeeld met vissen en woorden.

Uitgeverij Lemniscaat
Prentenboek € 14.95

De notenkraker - CD boek met muziek van Tsjaikovski


Grotere versie op prentenboekformaat, waardoor de prachtige illustraties nog meer tot hun recht komen en de verhalen achter de muziek voor kinderen nog aansprekender worden.
De Notenkraker nu in een geheel herziene vormgeving en op groot formaat.
De Notenkraker, met de onvolprezen muziek van Pjotr Tsjaikovski, wordt uitgevoerd door het Kirov Orkest uit Sint-Petersburg, gedirigeerd door Valery Gergiev. Het verhaal wordt voorgelezen door Jenny Arean en is bewerkt en geïllustreerd door Harmen van Straaten.

In dezelfde reeks is o.a. ook verschenen Peter en de wolf.

Uitgeverij Gottmer
Prentenboek met cd € 19.95

Raveleijn - Paul van Loon


Leeftijdsindicatie 10-12 jaar

Uitgeverij Leopold
Gebonden € 17.50

Op een grote paddestoel


Mies van Hout

Liedjes voor de kleinsten.
Bekende peuterliedjes in een boek vol fantasierijke tekeningen. Om samen te zingen en te bekijken.

Uitgeverij Lemniscaat
Prentenboek € 13.95
Nu ook in kartonuitgave van € 9.95 met CD

Daar buiten loopt een schaap


Mies van Hout

Liedjes voor de allerkleinsten.
12 Bekende kinderliedjes in een prachtig kleurrijk prentenboek.

Uitgeverij Lemniscaat
Prentenboek € 13.95
Nu ook in kartonuitgave met cd voor € 9.95

Hou van mij

Ted van Lieshout
Winnaar Theo Thijssenprijs

Bijna alle gedichten en veel beelden 1984 - 2009

Uitgeverij Leopold
Gebonden € 29.95

Julia's Reis

De wereld van Sofie voor de schilderkunst.
Leeftijd 10-12 jaar

Finn Zetterholm
Uitgeverij Fontein
Gebonden € 16.95

Een heel kleine geschiedenis van bijna alles

Bill Bryson

Voor jeugd vanaf 12 jaar.
Uitgeverij Atlas
Gebonden € 19.95

De Boze Heks Verzamelbundel


Hier is de boze heks
Hanna Kraan
Prachtige bundel met een selectie verhalen uit de losse delen.
Gebonden met illustraties in kleur
Uitgeverij Lemniscaat
€ 18.95

De grote kleine kapitein

Paul Biegel

Nu de drie delen van de kleine kapitein samen in een band.
Gebonden met kleurenillustraties van Carl hollander.
€ 24.95

Grimm, Sprookjes van Grimm


Volledige uitgave en (eindelijk) in een nieuwe vertaling. De prachtige illustraties zijn van Charlotte Dematons. Zilveren Griffel 2006
Uitgeverij: Lemniscaat
Gebonden € 29,95