Vrije Boekhandel

Arend van Dam - De reis van Syntax Bosselman - Zilveren Griffel 2019


Verhalen over slavernij.
Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel?
En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis, dat niet meer uit te wissen valt? Arend van Dam besloot op zoek te gaan naar antwoorden op deze lastige vragen. Hij tekende de historische verhalen op waar hij tijdens zijn zoektocht op stuitte.
Over tot slaaf gemaakten en slavenhandelaars, over helden en schurken. En over Syntax Bosselman, die in 1883 samen met 27 landgenoten vanuit Suriname naar Nederland werd gehaald voor de Wereldtentoonstelling. Niet als eregast, zoals beloofd, maar om hem tentoon te stellen aan het Nederlandse publiek.

Met De reis van Syntax Bosselman schreef Arend van Dam niet alleen een boek vol indrukwekkende geschiedenisverhalen, hij doet ook verslag van zijn zeer persoonlijke zoektocht naar de mensen achter de geschiedenis.

'We kunnen ons geen leukere aardrijkskunde- en geschiedenisleraren voorstellen.’ Het Parool

Verrassende combinatie van feiten en fictie: naast geschiedenisverhalen doet Van Dam verslag van hoe hij te werk ging bij het schrijven van het boek

Leeftijdsindicatie; 10-12 jaar
Gebonden € 17,00

Arend van Dam - De bromvliegzwaan - Zilveren Penseel en Vlag en Wimpel 2019


Een grappig boek over taal van meesterverteller Arend van Dam. In De bromvliegzwaan neemt Arend van Dam je mee op reis, de taal achterna. Hoe is onze taal ontstaan? Waar op de wereld is het Nederlands terechtgekomen? En wie hebben onze taal daar gebracht?

Maak kennis met Clement van Gent, de jonge monnik die in het klooster zijn pen probeerde en daarmee de allereerste Nederlandstalige zin op papier zette. Maar ook historische figuren als Laurens Janszoon Coster en Johannes Gutenberg krijgen het woord, want wie vond nou eigenlijk de boekdrukkunst uit? Verder legt de Friese held Grutte Pier uit waarom hij zo gek is op groene kaas en vertellen Christoffel Plantijn en Johan van Dale je alles over de dikte van hun woordenboeken.

In deze ‘Dunne Van Dam’ komen niet alleen de verhalen van de historische figuren die onze taal hebben gevormd aan bod, maar ook fenomenen als de onomatopee, het synoniem en het ezelsbruggetje. Met grappige illustraties en cartoons van Anne Stalinski.

hardback, 168 pag. €14,50

Arend van Dam - Iemand in het bijzonder


In Iemand in het bijzonder neemt Arend van Dam zijn lezers mee op een reis door de tijd, langs een selectie vrouwen die ieder op hun eigen manier een stempel op de Nederlandse geschiedenis hebben gezet, van de Dame van Simpelveld uit het jaar 0 tot Mies Bouwman, die in de twintigste eeuw de koningin van de televisie werd. Allerlei verhalen passeren de revue; over wetenschappers, politici, schilders, actrices, schrijvers, muzikanten, ontdekkingsreizigers en sporthelden, maar ook over gifmengster Goeie Mie en de eerste vrouwelijke plantagehouder, Elisabeth Samson.

Iemand in het bijzonder is een ijzersterke bundel met spannende en stoere historische verhalen over vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis om voor te lezen aan meisjes én jongens vanaf zeven jaar of om zelf te lezen vanaf 9 jaar. Met schitterende illustraties van Marijke Klompmaker.

gebonden, 144 pag. €18,50

Griffels en Penselen 2019


Zilveren Griffels – prijs voor de best geschreven kinderboeken van het afgelopen jaar

Categorie tot 6 jaar
– De wolf, de eend en de muis – Mac Barnett (Gottmer)
– Die eland is van mij – Oliver Jeffers (Hoogland & Van Klaveren)

Categorie 6 tot 9 jaar
– Droomopa – Dolf Verroen (Leopold)
– Vosje – Edward van de Vendel (Querido)

Categorie 9 tot 12 jaar
– De blauwe vleugels – Jef Aerts (Querido)
– Zeb. – Gideon Samson (Leopold)

Categorie 12 tot 15 jaar
– Tegenwoordig heet iedereen Sorry – Bart Moeyaert (Querido)
– Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen – Susin Nielsen (Lemniscaat)

Categorie Informatief
– Het mysterie van niks en oneindig veel snot – Jan Paul Schutten (Gottmer)
– De reis van Syntax Bosselman – Arend van Dam (Van Holkema & Warendorf)

Categorie Poëzie
– Laat een boodschap achter in het zand – Bibi Dumon Tak (Querido)
– Zo kreeg Midas ezelsoren – Maria van Donkelaar (Gottmer)

Zilveren Penselen – prijs voor de best geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar

Categorie Prentenboeken
– Mijn wonderlijke oom – Yvonne Jagtenberg (Rubinstein)
– Van twee ridders – Harrie Geelen (Querido)

Categorie Geïllustreerde kinderboeken
– De pittige pruim die een pop werd – Chrudoš Valoušek (Boycott)
– Vosje – Marije Tolman (Querido)

Categorie Geïllustreerde jeugdboeken
– Noorse mythen over Odin, Thor en Loki – Jeffrey Alan Love (Lemniscaat)
– Zeb. – Joren Joshua (Leopold)

Categorie Informatief
– De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal – Anne Stalinski (Van Holkema & Warendorf)
– Vriendschap is alles – Karst- Janneke Rogaar (Kluitman)


Op 1 oktober wordt tijdens het Kinderboekenbal bekendgemaakt wie de Gouden Griffel en het Gouden Penseel wint. De Gouden Griffel is de populairste boekenprijs in Nederland en de belangrijkste prijs voor Nederlandse jeugdliteratuur. Het Gouden Penseel is één van de belangrijkste prijzen voor kinderboekillustratoren.

De dag die nooit kwam - Olivier Reps - Bekroond tot beste jeugdboek 2019


De dag die nooit komt is het relaas van de zeventienjarige filmfanaat Elias. In één lange slapeloze nacht overdenkt hij de gebeurtenissen die hem in de situatie hebben gebracht waarin hij zich nu bevindt.
Hij vertelt over die zomer, nu zo'n driekwart jaar geleden. Over zijn vriendin Polly, die als een engel uit de lucht is komen vallen, over zijn zusje Evi.
En over de demonen in z'n hoofd. Het is een verhaal waardoor je voortdurend op het verkeerde been wordt gezet, het verrast, ontroert, en het voert je mee tot aan het ontluisterende einde.
Het begint zo: 'De rode natuurlijk.' 'Waarom de rode?' 'Omdat het geen keuze is.' 'Hoezo geen keuze? Je kan toch de blauwe kiezen?' 'Da's geen keuze. Geen echte.'
We keken naar The Matrix, de sciencefictionfilm met Keanu Reeves, het eerste deel, Polly en ik, op bed, met onze rug tegen kussens, tegen de muur, op mijn kamer, juli vorig jaar. Ze had de film nog nooit gezien en ik wel een keer of vier, vijf.

Beste Jeugdboek 2019
Leeftijd 15+
Paperback € 17,50

Nevermoor - Morrigan Crow en het Wondergenootschap


Jessica Townsend

Nevermoor is dé nieuwe magische serie voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar en ouder.

Morrigan Crow is vervloekt. Ze is geboren op Avondstond, de onfortuinlijkste dag om geboren te worden. Niet alleen wordt ze beschuldigd van allerlei rampen, ze is ook gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag.

Maar het loopt allemaal anders…

Vlak voor haar elfde verjaardag wordt ze ontvoerd door Jupiter North, die haar meeneemt naar de magische stad Nevermoor. Daar moet Morrigan strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Haar concurrenten zijn honderden andere kinderen die allemaal een bijzonder talent hebben. Morrigan, die nergens in uitblinkt, zal een manier moeten vinden om alle proeven te doorstaan. En dan ontdekt ze ook wat Jupiter al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden…

Gebonden € 18,00

Alles komt goed, altijd - Kathleen Vereecken - Winnaar Woutertje Pieterse Prijs 2019


De hemel was grijs die dag. Maar toen de avond viel, kleurde de horizon oranje. Clara veerde op met grote ogen en wees. 'Zo mooi!'
'Hoe kan dat?' vroeg ik. Ik ging op mijn knieën op mijn stoel zitten, achterstevoren, en stak mijn hoofd onder de gordijnen door. 'Er is niet eens zon.'
Er kwam geen antwoord.
Ik keek achterom. Oscar stond stil met zijn handen in zijn broekzakken. Een dun sliertje sigaret plakte tegen zijn onderlip. Hij zweeg. Mijn moeder hield haar hand voor haar mond. Mijn vader fronste diep en trok Clara op schoot.
'Het is geen zon,' zei Rosa. 'Het is de oorlog.'

Alles komt goed, altijd is het ontroerende verhaal van Alice, een meisje dat opgroeit tijdens de Eerste Wereldoorlog en dat haar familie uiteen ziet vallen.

Gebonden € 19,00
Leeftijdsindicatie 10-12 jaar

Volle maen - Luc Hanegreefs getipt door de Jonge Jury


Een fictief verhaal met een historische achtergrond, vol intriges en geheimen. Voor lezers vanaf 14 jaar.
De eerste reis van het slavenschip Volle Maen lijkt wel vervloekt. De kapitein en de bemanning worden ziek.
Het schip raakt uit koers. Terwijl een slavenopstand steeds dreigender wordt, winnen Cornelis en de slaaf Yao langzaam elkaars vertrouwen - Op het eiland Jamaica voert Emily intussen een strijd met haar vader, de eigenaar van een suikerrietplantage. Na het zoveelste conflict over de behandeling van de slaven, wordt ze gedwongen om naar Engeland te vertrekken, ondanks een dreigende storm …

Gebonden € 16,95
leeftijd 13-15 jaar

Bloem - Nicola Skinner


De tienjarige Bloem probeert alles altijd zo goed mogelijk te doen. Ze kent alle schoolregels – en dat zijn er VEEL – zo perfect uit haar hoofd, dat zelfs leraren naar haar toe komen om te vragen hoe het ook alweer zat.
Ze is er trots op het braafste meisje van de school te zijn, tot ze op een dag onder de wilg in haar tuin een zakje met geheimzinnige zaadjes vindt.
Plotseling hoort ze zachte stemmen die haar vertellen waar ze die zaadjes moet planten.
En dan gaat het braafste meisje van de school zich wel heel eigenaardig gedragen…


Voor kinderen van 10-12 jaar.
Gebonden € 17,50

Hotel Flamingo - Alex Milway


Als Julia van haar oudtante een hotel erft, weet ze nog niet dat het een totaal vervallen pand is, waar alleen nog een oude beer als portier en een ringstaartmaki als receptionist werken. Ooit was Hotel Flamingo het zonnigste hotel van de Beestenboulevard. Maar toen bouwde Marcus Malafide zijn Hotel De Glitz en kaapte alle klanten en al het personeel van Hotel Flamingo weg.

Julia laat zich niet kisten. Zij weet dat Hotel Flamingo weer net zo kan bruisen als vroeger. Geniet van het hilarische verhaal en de vrolijke tekeningen van Alex Milway.

Om zelf te lezen voor lezertjes van 7-9 jaar.
Gebonden € 14,95

Cis Meijer - Dark Mind


Jeugdthriller voor 13-15 jaar
Gebonden € 15,00

Oma Knetter - Feesten & Beesten


Voor kinderen van 7-9 jaar.
Gebonden € 14,00

Tijger - Jan Jutte


Een schitterend prentenboek over vriendschap van drievoudig gouden penseel winnaar Jan Jutte.

Prentenboek € 14,95

Het raadsel van de zee - Jonne Kramer


Ravian woont in het vissersdorp Rotterharing. Zijn vader, Lasse, is schipper en vaak op zee, maar hij komt altijd naar huis als Ravian jarig is.
Ravian weet dat er iets helemaal mis is als zijn vader niet aanmeert op zijn twaalfde verjaardag.
Samen met zijn beste vriend, zeemeeuw Marvin, begint Ravian aan een zenuwslopende zoektocht op zee om zijn vader te vinden. Zal hij hem ooit weer zien?
Een boek over een vermiste vader, een vervloekt schip en een innige vriendschap.
leeftijdsindicatie 10-12 jaar
Gebonden € 18.00

Naar de wolven - Anna Woltz & Ingrid en Dieter Schubert


Betoverend prentenboek over de komst van een nieuwe baby

Fabeltje vindt het nieuwe speeltje van zijn bazen maar niets. Het mag op de bank en op tafel en in het grote bed. En het kan niet eens mooi zitten! Op een nacht heeft hij er genoeg van en sluipt naar het wiegje.
‘Kom,’ fluistert hij tegen het speeltje. ‘Klim op mijn rug. We gaan.’
Samen vliegen ze over de bergen en galopperen ze over het strand.
‘Wat gaan we doen?’ vraagt Benjamin. ‘Waar gaan we heen?’
‘Naar de wolven,’ zegt Fabeltje.
Maar als ze bij de wolven zijn, is Fabeltje niet meer zo zeker van zijn plan…

Prentenboek € 16,00

Stop! Monsters! - Mark Janssen


Wat zou jij doen als een monster je pad kruist?
Mark Janssen kan als geen ander een wereld creëren waarin alles mogelijk is. Zo gingen we al met twee broers op dinosaurusjacht in een magisch woud in Dino’s bestaan niet en doorkruisten we de oceanen op de rug van een reuzenschildpad in Eiland. Nu nodigt Mark Janssen ons uit om twee zussen te helpen een lading rommel weg te brengen: een bakfiets vol oud ijzer en andere troep.
Maar op weg worden ze tegengehouden door Grote Angstaanjagende Monsters. Wat willen deze ijzingwekkende wezens? Kunnen de meisjes uit hun klauwen blijven?
Ontdek het in dit grappige griezelboek, waar maar één woord in staat: STOP!

Prentenboek € 14,95

Vijf stappen van jou - Bestseller Five Feet Apart


Door Rachael Lippincott, Mikky Daughtry & Tobias Laconis
Voor de fans van John Green.
15+
Paperback € 17,50

Wat moet je doen als je over een nijlpaard struikelt - Edward van de Vendel & Martijn van der Linden


Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt?

Allereerst: sorry zeggen. Daarna: met jezelf overleggen hoe je hem terug gaat laten struikelen. Pfah. Alsof dikhuiden de enigen zijn die hun gewicht mogen gebruikelen! [...]

Wat doe je als je niet weet wat je moet tekenen? Als je geen lievelingsdier hebt? Als je opa zich steeds minder herinnert? Als je je eigen naam niet mooi vindt? Als je verliefd bent op een jongen, of juist op een meisje? Na het lezen van de vaak grappige en soms gevoelige gedichten in deze bundel weet je precies hoe je het aan moet pakken – of juist niet…

Veelbekroond auteur Edward van de Vendel schreef sprankelende gedichten die meesterlijk werden geïllustreerd door Gouden Penseelwinnaar Martijn van der Linden. Eerder maakten zij samen Stem op de okapi, dat werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs.

gebonden, 68 pag. €18,00

De Grijze jager - Het duel bij Araluen (boek 14)


Paperback € 17.00

Pan's labyrint - Guillermo del Toro & Cornelia Funke


In het Spanje van de jaren ’40 gaat Ofelia met haar moeder bij haar stiefvader wonen. Hij is officier in het leger van Franco en heeft zijn hoofdkwartier in een afgelegen molen in een donker bos.
Ofelia’s moeder is zwanger en wordt al snel na de verhuizing ziek. Terwijl haar moeder elke dag zwakker wordt en de wrede aard van haar stiefvader zich steeds meer openbaart, beginnen voor Ofelia de
grenzen tussen fantasie en werkelijkheid te vervagen. Ofelia ontdekt in de buurt van het bos een verborgen wereld, die aanvankelijk sprookjesachtig lijkt maar steeds gruwelijker wordt…

De bekroonde filmmaker Guillermo del Toro vroeg Cornelia Funke een boek te schrijven gebaseerd op zijn veelgeprezen Pan’s Labyrinth. Cornelia Funke heeft het verhaal op haar geheel eigen manier bewerkt tot een YA roman waarin sprookjesachtige magie en realiteit op unieke wijze vervlochten zijn.

Leeftijd 15+
Paperback € 19,00

Dit is mijn papa - Mies van Hout


peuter/karton boek € 13.00

Volg me - Sophie Jansen

Van de Bredase docente Sophie Jansen.

inhoud:
Ik heb afkickverschijnselen. Ik krijg geen likes.
Er wordt niet over me gesproken. Of nou ja, over anderen eigenlijk. Het draait even niet om mij. Ik open mijn mailbox: leeg. Ik had nooit gedacht dat ik me in de vakantie zou gaan vervelen. Ik kan niet wachten tot het geluid van de zoemer weer het startsein van het nieuw schooljaar aangeeft. Eindelijk weer in mijn veilige wereld. De wereld die ik beheer. Ik bepaal wie er speelt.
Ik trek aan de touwtjes. Ze hebben geen idee wie ik ben…

leeftijdsindicatie: 15
Paperback € 10

Voetbalzombies - Simon van der Geest


Ramon houdt van voetbal.
Maar niet van verliezen.
Over twee weken komt zijn vader kijken.
Dan moet zijn team winnen. Echt winnen.
Maar hoe? Ze missen twee man!
Dan vertelt Nanie over zombies.
Die helpen als je ze heel hard nodig hebt.
En dat heeft Ramon, hulp nodig!

Tijdelijk € 7,50
Leeftijd 7-9 jaar

Escher - Wouter van Reek


Nadir en Zenith komen op een plek die zo vreemd is dat ze niet weten of die echt is of niet. Nieuwsgierig geworden kijken ze verder. En nog wat verder. Zo raken ze steeds dieper in de wonderlijke wereld van meneer Escher, waar alles anders is dan het lijkt. Gelukkig helpt meneer Escher hen om er de weg te vinden. Of is het misschien andersom?

Graficus Maurits Cornelis Escher (1898-1972) werd wereldberoemd met zijn wonderlijke prenten. Hij nam een bijzondere plek in ergens tussen kunst en wetenschap. Hoewel hij zelf zei niets van wiskunde te weten, gebruikte hij ideeën daaruit om er zijn eigen wereld mee te maken. Het verst ging hij daarin met de litho Prentententoonstelling. Die zit zo listig in elkaar dat je niet weet of je ernaar kijkt of er zelf in staat… Wouter van Reek verwerkte het principe meesterlijk in dit intrigerende prentenboek.

Ontdek steeds meer details in dit oneindig doorlezende avontuur!

Prentenboek €16,00

Het leven van een loser - Vet koel (deel 13)


Gebonden € 15,50

Mama


Prentenboek/cadeau boek € 24,95

Darius de Grote is niet oké - Adib Khorram


Darius de Grote is niet oké is een ontroerende young adult-roman over vriendschap tegen het decor van de betoverende Iraanse stad Yazd.
Darius reist met zijn familie af naar Yazd, de woonplaats van zijn ernstig zieke Iraanse opa. Hij is bang moeilijk te kunnen aarden in een land waar hij eigenlijk niets mee heeft, en voelt zich buitengesloten te midden van zijn familie. Hij is het wel gewend – door zijn depressie heeft hij nooit het gevoel gehad ergens makkelijk in te passen. Totdat Darius Sohrab ontmoet. Door Sohrab voelt hij zich beter over wie hij is en begint hij zich steeds meer verbonden te voelen met zijn moederland, betoverend Iran .

Darius de Grote is niet oké is een ontroerend coming of age-verhaal over vriendschap tegen het decor van de betoverende Iraanse stad Yazd. De roman werd door Publishers Weekly uitgeroepen tot een van de beste young adult-boeken van 2018.

Leeftijdsindicatie 15+
Paperback € 18.00

De paarden van Olympus - Pippa's race


Kallie George

leeftijdsindicatie 10-12jaar
Gebonden € 15,00

Dagboek van een muts - Partystress (deel 13)


Avonturen van een niet-zo-gelukkige jarige job.

Gebonden € 15,50

Onweer & Tien dagen in een gestoeln auto - Anna Woltz


twee spannende boeken ineen voor € 13,50
Leeftijd ongeveer 10 tot en met 12 jaar.

Derde deel van De Nachtuilen van Jeroen van Unen


Voor de eerste twee delen van De Nachtuilen was Jeroen genomineerd voor de Harlan Award (Beste sciencefiction, fantasy en horror van Nederland en België ).
De Nachtuilen serie van Jeroen is een geslaagde mix van fantasy en avontuur. Door de boeiende personages zijn zijn boeken geschikt voor jong en oud.Aquila - Pozananski


Nika zwerft door de Italiaanse stad Siena. Ze weet niet meer wat er de afgelopen twee dagen is gebeurd.
Wel weet ze dat niet alleen haar mobiele telefoon, haar sleutels en haar paspoort weg zijn, maar dat ook haar vriendin Jennifer is verdwenen. In haar zak zit een onbegrijpelijk briefje: Het is niet jouw bloed.
Je weet waar het water het donkerst is. Blijf uit de buurt van adelaars en eenhoorns.
Thrillerexpert Ursula Poznanski sleept Nika door de smalle straatjes van Siena in een mysterie over monsterlijk verraad vol mysterieuze symbolen en misleiding.

Leeftijdsindicatie 15+
Paperback € 19.95

De woordsmid - Patricia Forde


n Ark heerst een streng regime. De inwoners krijgen alleen eten en drinken op vertoon van bonnen en er mag alleen gesproken worden in Lijst: een taal die bestaat uit 500 voorgeschreven woorden. Als leerling-woordsmid is Letta mede-beheerder van de Lijst. Als ze te horen krijgt dat haar meester is overleden tijdens een expeditie, moet zij zijn plaats innemen. Maar is hij wel dood? Letta besluit de waarheid te achterhalen en ontdekt een gruwelijk geheim…

Leeftijdsindicatie 13-15 jaar
Gebonden € 19.00

Nevermoor 2 - Jessica Townsend


Na Nevermoor 1 – Morrigan Crow en het Wondergenootschap van Jessica Townsend is er nu het superspannende vervolg: Wondersmid – De roeping van Morrigan Crow. Morrigan Crow is ontsnapt aan haar dodelijke vloek en is inmiddels toegelaten tot het Wondergenootschap. Eindelijk hoort ze ergens bij! Het Wondergenootschap belooft haar veiligheid en vriendschap voor het leven. Maar Morrigan krijgt niet waar ze al jaren van gedroomd heeft... Morrigan is Wondersmid. En omdat Wondersmeden een slechte naam hebben, is iedereen bang voor haar. Bijna al haar nieuwe vrienden keren zich tegen haar. Tot overmaat van ramp wordt de magische stad Nevermoor opgeschrikt door een reeks mysterieuze verdwijningen. Dan doet Ezra Windbuil, de enige Wondersmid die Morrigan kent en de boosaardigste man die ooit geleefd heeft, haar een aanbod dat ze bijna niet kan weigeren… Is haar hoop op een nieuw leven al vervlogen voordat het zelfs maar begonnen is?

gebonden, 407 pag. €18,00 (10-12 jaar)

Hack - Mirjam MousHack, de nieuwe futuristische thriller van Mirjam Mous!

In de Bange Jaren stond de Derde Wereldoorlog op het punt van uitbreken en de aarde dreigde intussen ten onder te gaan aan het veranderende klimaat. Economische groei was het enige dat telde. Gelukkig ontstond er een tegenbeweging. Steeds meer mensen begonnen op eigen houtje duurzame projecten te ontwikkelen en maakten zich hard voor een betere wereld: sinds de Grote Ommekeer gaat het weer beter met de aarde. Het resultaat is een ideale wereld, volgens de vijf nieuwe leiders. Maar als je je niet aan hun regels houdt...

Wanneer Holden Winters een oude bunker ontdekt met spullen uit de Bange Jaren, heeft dat grote gevolgen. De smaak van ananas uit blik overtreft alle vita en shakes die hij ooit geproefd heeft. En de vuurpijlen die hij vindt en afsteekt tijdens Happy Day zijn veel mooier én vooral echter dan de kunstmatige vuurwerkshow die elk jaar georganiseerd wordt. Maar Holden blijft niet ongezien en wordt opgepakt door de handhavers. Die zijn echter iets heel anders met hem van plan dan hij had verwacht. Holdens zus Prissy ontvangt intussen mysterieuze berichtjes van een onbekende op haar camphone. Hoe kan het dat de afzender alles van haar weet, maar zij niets van hem? En waarom heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt aan de arrestatie van Holden?

Leeftijdsindicatie 15+
Gebonden, 397 pag, €20,00

Tom Groot- Een monster, hoe dan?


Deel 15 in de reeks van Liz Pichon.
Leeftijdsindicatie 10-12 jaar

Gebonden € 16.00

De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen - Andy Griffiths

gebonden, 359 pag. €16,00

Ondine - Benjamin Lacombe


Ridder Hans trekt door het Zwarte Woud. Hij krijgt een bed en eten bij een oud visserskoppel. Hij maakt kennis met hun vreemde dochter Ondine. Hij wordt verliefd op haar en trouwt met haar. Zij blijkt een waternimf te zijn, die alleen in menselijke vorm kan overleven als zij menselijke liefde kent. Hans neemt Ondine mee naar zijn kasteel, waar de jaloerse Ursula haar liefdesconcurent wordt. Ursula blijkt de echte dochter van het oude visserskoppel en zij zal alles in het werk stellen om Hans voor zich te winnen. Hans kiest inderdaad de zijde van Ursula en Ondine verdwijnt in het water. De wet van de watergeesten is echter streng: zij zal doden wie haar bedroog. Het water overspoelt het kasteel en alles verandert in een groot meer.

Een droevig maar mooi liefdesverhaal. Groots, romantisch en tragisch tegelijkertijd.

prentenboekformaat € 24,95

De wereld in mijn handen - Beeldige hand- en vingerversjes


Kristien Dieltiens verzamelde de mooiste vingerversjes, handspelen en beeldende liedjes voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Ze schreef bovendien een heleboel nieuwe handversjes, die een rijke aanvulling vormen op klassiekers als 'Naar bed naar bed zei Duimelot'en 'Hansje Pansje kevertje'. Daarnaast bevat de bundel ook verzorgingsversjes voor baby's en jonge peuters. Eens voorgedaan zullen de kinderen er naar blijven vragen. Rijkelijk geïllustreerde bundel door Milja Praagman. Hand- en vingerversjes zijn goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Bovendien prikkelen ze de hersenen van het jonge kind. Op de dvd worden de versjes opgezegd met de bijbehorende gebaren.

Gebonden (prentenboek formaat) met DVD € 19,95

De Gorgels en het geheim van de gletsjer - Jochem Meyer


Gebonden € 18.00

Wild - Mel Wallis de Vries


Leeftijdsindicatie 13-15 jaar

Gebonden € 15,00

Zilveren Griffels 2018


Categorie tot 6 jaar
Het lammetje dat een varken is - Pim Lammers & Milja Praagman
Handje? - Tjibbe Veldkamp & Wouter Tulp

Categorie 6 jaar en ouder
Toen ik - Joke van Leeuwen
Het gelukkige eiland - Marit Törnqvist

Categorie 9 jaar en ouder
Lampje - Annet Schaap
Sabel - Suzanne Wouda

Categorie Informatief
Wij waren hier eerst - Joukje Akveld & Piet Grobler
De zweetvoetenman - Annet Huizing & Margot Westermann

Categorie Poëzie
Was de aarde vroeger plat? - Bette Westera & Sylvia Weve
De zombietrein - Edward van de Vendel & Floor de Goede

Ze was 16 - Marlies Allewijn


Een oorlogsverhaal over vooroordelen, jezelf durven zijn en keuzes maken.

Leeftijdsindicatie 13-15 jaar.

Paperback € 15,00

Lampje - Annet Schaap; een van de mooiste kinderboeken van dit jaar! Winnaar Zilveren Griffel 2018!


Een aanrader en eindelijk een boek dat zich kan meten met bijvoorbeeld Paul Biegel (Monique Vrije Boekhandel)

Zilveren Griffel 2018 & Woutertje Pieterse prijs!
Daverende recensies
O.a. beste kinderboek 2017 volgens Parool

Dit is een verhaal over de zee.
Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten.
Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land.
Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.

Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Leeftijdsindicatie 10-12 jaar
Uitgeverij Querido
Gebonden € 17,50

Dagboek van een muts - Liefdeskriebels (12)


Leeftijdsindicatie 10-12
Gebonden € 15,50

De jongen die draken kweekte - Andy Shepherd


Stel je voor dat je een plant vindt waaraan draken groeien...

Als Tomas zijn grootvader in de tuin helpt, ontdekt hij een rare plant. Het ding staat in de weg en ze besluiten het de volgende dag uit te gaan graven. Maar als Tomas die avond het grappige fruit van de plant mee naar huis neemt, komt er een echt draakje uit. Tomas heeft nu zijn eigen draak: Fikkie!
Tomas zegt tegen niemand dat hij een draakje heeft. Maar het houden van een draakje is nog niet zo makkelijk. Want wat eet zo'n diertje? Wat doe je aan die vlammen? En hoe houd je hem verborgen?
En dan ziet hij dat aan de drakenfruitboom steeds meer vruchten groeien! Tomas wordt drakenkweker...


Om zelf te lezen of om voor te lezen (met illustraties).
Leeftijdsindicatie; 7-9 jaar
Uitgeverij Lemniscaat
Gebonden € 14,95

The hate u give - Angie Thomas


Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was 'vermoedelijk' een drugsdealer.
Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.


Genomineerd als beste jeugdboek.
Leeftijdsindicatie 15+
paperback € 20,00

Storm - En de uitvinding van het voetbal


Een heerlijk én grappig (voor)leesboek voor kinderen (jongens en meisjes!) van ongeveer 7 tot 9 jaar.

Het is de tijd van de Noormannen. Storms ouders hebben hun zoon naar een strenge kloosterschool gestuurd, omdat hij maar niet wil luisteren. Uit deze school is nog nooit een leerling ontsnapt, nou ja, totdat Storm kwam…
Eenmaal ontsnapt valt hij in de handen van Ansgar de Harige, een echte Viking. Ansgars aanval op Engeland is mislukt en zijn enige buit is Storm en het kleine kloosterhondje, Lucifer.

Nu moeten Storm en Lucifer bewijzen wat ze echt waard zijn en dat is niet makkelijk. Tot Storm een uitvinding doet die alles verandert!

  • prachtige tekeningen in kleur
  • om zelf te lezen of te laten voorlezen

Gebonden € 15,50

Het grote Fiep kijkboek


Dit indrukwekkende kijk- en aanwijsboek bevat 24 gethematiseerde spreads om de wereld binnenshuis en daarbuiten te ontdekken!
Met Voertuigen, In de dierentuin, Beroepen, Op de boerderij en veel meer.

Nu als extra groot kartonboek € 16,00

Beestje waar ben je?


Een kartonboekje met vilten flapjes en een spiegeltje voor de allerkleinsten.

Kartonboekje € 10,00

AVI boekjes op voorraad


Wij hebben altijd een collectie AVI boekjes voor de beginnende en de gevorderde lezers op voorraad.
In onze winkel staan de boekjes per AVI bij elkaar.
Meestal hebben we meer titels op voorraad dan in de kast staan (oftewel passen).
Vraag gerust naar meer titels.

Bijvoorbeeld de verhalen uit de heksenkeet;
Een pittig soepje (AVI eind groep 4)

of

Wat een verhalen - Bil en Wil AVI start tot AVI 4 in een boek € 14,50

Uil, waar ben je?


Een zoek- en -vind-boekje voor de allerkleinsten.
Van karton met zachte flapjes van vilt en een spiegeltje.


Karton € 10,00

Bedtijdverhalen voor rebelse verhalen


Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes -
100 verhalen over bijzondere vrouwen.


Gebonden € 20,95


Tonke Dragt - Als de sterren zingen


Gebonden € 32,50

Fantasia XII - Vlammenravijn


Met geurpagina's, 3D beelden, flitsinkt en vriendschapbandjes.

Gebonden € 26.50

Kom onze voorraad kunst boeken voor kinderen bekijken!


Bijvoorbeeld;

-Denk en doe als een kunstenaar € 14,95
-Wat is moderne kunst - Een kindergids € 22,50
-En toen de stijl - Joost Swarte € 15,00
-Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? € 14,95

En nog veel meer.


Dit ben ik - Arend van Dam


Leren lezen met de AVI-boeken van Arend van Dam

Veilig en goed leren lezen met de makers van Lang geleden… Speciaal voor leerlingen van groep 3 en 4.
Dit ben ik is een grappig AVI-verhaal van Arend van Dam om zelf te lezen over het bijzondere leven van Rembrandt van Rijn, die een serie zelfportretten schildert.
Hij wil ook een portret van zijn zoon maken, maar dat valt nog niet mee…

Avi start € 9,00

Het bijzondere beestjesboek


Yuval Zomer

Hoe langzaam gaat een slak?
Zijn beestjes bang in het donker?
Waarom lopen mieren in een rijtje?

Lees het allemaal - en nog veel meer - in dit bijzondere beestjesboek.

Ontmoet allerlei vliegende, stekende en wriemelende beestjes van over de hele wereld. En ontdek wat ze eten, hoe ze jagen, waar ze hun baby's krijgen, wie er op het water kan lopen en allerlei andere wonderlijke feitjes...

Kun je ook alle beestjes vinden die zich in dit boek verstopt hebben?

Lemniscaat informatief prentenboek € 16,95

De Gorgels - Jochem Myjer


Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft...

Een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen, van cabaretier Jochem Myjer. Geïllustreerd door Rick de Haas, bekend van Mees Kees.

Voorlezen vanaf 5, zelf lezen vanaf 7 jaar.
Gebonden € 16,00

Alice in Wonderland & Alice in Spiegelland


In 2015 is het 150 jaar geleden dat de eerste druk van Alice in Wonderland van de persen rolde.
Inmiddels is het boek niet meer weg te denken uit de
wereldliteratuur.
Het memorabele jubileum is aanleiding om het boek, met de toegankelijke, veelgeprezen vertaling van Sofia Engelsman, opnieuw te laten illustreren.
En wie zou dat beter kunnen dan Floor Rieder?
Zij heeft grote indruk gemaakt met haar illustraties voor het veelvuldig bekroonde Het raadsel
van alles wat leeft.
Floor weet een nieuwe, geestige en tijdloze Alice te scheppen, die je meteen in je hart sluit.

Gebonden € 24.95

Honderd uur nacht - Anna Woltz


Alleen maar (terechte!) juichende recensies voor dit nieuwe boek van Anna Woltz .
Leeftijdsindicatie 13-15 jaar

Uitgeverij Querido
Paperback € 15.00

Toon Tellegen - Is er dan niemand boos


De dieren in het bos zijn boos.
De olifant is boos op zichzelf, omdat hij steeds maar weer in bomen klimt (en er weer uitvalt).
De klipdas is boos op de zon, omdat die elke dag ondergaat.
En de spitsmuis is boos op de eekhoorn, omdat die maar niet boos op hém wil worden.
Maar op een dag in de zomer is alle boosheid weg. Stampvoeten, schreeuwen, knarsetanden, niets lukt nog. Hoe moet dat nu verder?

Nu in prentenboekformaat met prachtige illustraties van Marc Boutavant.
Uitgeverij Querido € 16.50

Erebos - Ursula Poznanski


Erebos
Wat gebeurt er als de grens tussen de virtuele en de echte werkelijkheid vervaagt?

Op een school gaat de illegale versie van een nieuwe, verslavende game van hand tot hand.
Iedereen wil Erebos spelen - maar wie eraan begint, krijgt maar één kans: zodra je je niet aan de regels houdt of weigert een opdracht uit te voeren, word je eruit geknikkerd en kan je nooit meer inloggen.

Ook Nick weet zijn handen op de game te leggen en komt terecht in de virtuele wereld van Erebos. Al gauw is er hij niet meer uit los te rukken, tot hij de opdracht krijgt iemand te doden. Hij weigert en wordt genadeloos uit het spel gegooid. Als zijn beste vriend vervolgens een ernstig ongeluk krijgt, realiseert Nick zich dat Erebos niet langer alleen een game is - het is angstaanjagende werkelijkheid.

Erebos krijgt je net zo stevig te pakken als de game - je kan je niet meer eruit losrukken.

Uitgeverij Lemniscaat € 18.95
Leeftijd 13-15 jaar

Raad eens hoeveel ik van je hou Pop - Up Editie


Nu in een mooie pop-up editie € 22.50

De schilderijententoonstelling - Moessorgski


CD-Boek
Philip Hopman maakte de illustraties voor De Schilderijententoonstelling van Moessorgski, bij de prachtige gedichten van Bette Westera. De hut op kippenpoten van Baba Yaga is in deze nieuwe uitgave nog indrukwekkender, en de catacomben zijn nog griezeliger.

Verteld door Karin Bloemen
Muziek: Berliner Philharmoniker

CD Prentenboek € 18,00

Het zwanenmeer - Tsjaikovski


Prentenboek met CD
Uitgeverij Gottmer € 18,00

Duizend dingen over Nederland - Charlotte Dematons


Hét boek bij Nederland, om je nog meer te verbazen.

Duizend en één details schilderde Charlotte Dematons in haar onnavolgbare kunstwerk Nederland. En achter ieder detail gaat een verhaal schuil.
In Duizend dingen over Nederland worden talloze bijzonderheden uitgelicht. Neem nu de overbekende kinderliedjes - die soms onbekende achtergronden hebben, want wist u dat Berend Botje een reder was die zijn wrakke schepen liet uitvaren zodat hij de premie opstreek als ze met man en muis waren vergaan?
Ook de canonvensters worden alle vijftig uitgelicht en verklaard, en vreemde eetgewoontes van ons Hollanders, tradities, architectuur, en nog veel, veel meer...

Uitgeverij Lemniscaat
Zelfde formaat als Nederland(slappe kaft) € 9.95

Nederland - Charlotte Dematons


Wie Nederland openslaat wordt op de schutbladen al naar open zee gevoerd, waar de Vliegende Hollander en een walvisvaarder de wateren onveilig maken.
Van hagepreek tot bokkenrijders, van Madurodam tot het Achterhuis, van Koninginnedag in Marken tot bloeiende bollenvelden - historie, verhalen en kinderliedjes, tradities, eigenaardigheden en kwinkslagen, alles is in Nederland gevangen.

Op elke plaat is minstens één kinderliedje te vinden, een personage uit de kinderliteratuur én een historische gebeurtenis.
En - Charlotte eigen - het zoekboek wordt gecompleteerd met zeven terugkerende figuurtjes: de tweeling Sietse en Hielke met hun Kameleon, een tuinkabouter, een reiger, een geel camperbusje, de kleine kapitein met zijn Nooitlek, Zwarte Piet én de overbekende gele ballon...

Ingesloten bij Nederland vindt u een folder met daarin een beschrijving van de verhalen bij iedere plaat door Charlotte Dematons.

Uitgeverij Lemniscaat € 29,95

Vrolijk - Mies van Hout


Een prentenboek over gevoelens,
verbeeld met vissen en woorden.

Uitgeverij Lemniscaat
Prentenboek € 14.95

De notenkraker - CD boek met muziek van Tsjaikovski


Grotere versie op prentenboekformaat, waardoor de prachtige illustraties nog meer tot hun recht komen en de verhalen achter de muziek voor kinderen nog aansprekender worden.
De Notenkraker nu in een geheel herziene vormgeving en op groot formaat.
De Notenkraker, met de onvolprezen muziek van Pjotr Tsjaikovski, wordt uitgevoerd door het Kirov Orkest uit Sint-Petersburg, gedirigeerd door Valery Gergiev. Het verhaal wordt voorgelezen door Jenny Arean en is bewerkt en geïllustreerd door Harmen van Straaten.

In dezelfde reeks is o.a. ook verschenen Peter en de wolf.

Uitgeverij Gottmer
Prentenboek met cd € 19.95

Op een grote paddestoel


Mies van Hout

Liedjes voor de kleinsten.
Bekende peuterliedjes in een boek vol fantasierijke tekeningen. Om samen te zingen en te bekijken.

Uitgeverij Lemniscaat
Prentenboek € 13.95
Nu ook in kartonuitgave van € 9.95 met CD

Daar buiten loopt een schaap


Mies van Hout

Liedjes voor de allerkleinsten.
12 Bekende kinderliedjes in een prachtig kleurrijk prentenboek.

Uitgeverij Lemniscaat
Prentenboek € 13.95
Nu ook in kartonuitgave met cd voor € 9.95

Hou van mij

Ted van Lieshout
Winnaar Theo Thijssenprijs

Bijna alle gedichten en veel beelden 1984 - 2009

Uitgeverij Leopold
Gebonden € 29.95

De Boze Heks Verzamelbundel


Hier is de boze heks
Hanna Kraan
Prachtige bundel met een selectie verhalen uit de losse delen.
Gebonden met illustraties in kleur
Uitgeverij Lemniscaat
€ 18.95

De grote kleine kapitein

Paul Biegel

Nu de drie delen van de kleine kapitein samen in een band.
Gebonden met kleurenillustraties van Carl hollander.
€ 24.95

Grimm, Sprookjes van Grimm


Volledige uitgave en (eindelijk) in een nieuwe vertaling. De prachtige illustraties zijn van Charlotte Dematons. Zilveren Griffel 2006
Uitgeverij: Lemniscaat
Gebonden € 29,95