Vrije Boekhandel

Smaakmakers - cadeau van de boekhandel bij aankoop van €19,50 aan kookboeken (zolang de voorraad strekt)


Voor de allereerste keer is er nu een heus Kookboekengeschenk®. Een geschenk met recepten van unieke kookboekmensen; 32 bladzijden vol smakelijke gerechten, foto’s en verhalen in full colour.

Met dit geschenk openen wij de keukendeuren van uw lievelingskoks. Zij laten zien welke maaltijd hen het meest heeft geïnspireerd en ze nog altijd bereiden. Een uniek kijkje in de keukens en het leven van de meest toonaangevende smaakmakers van Nederland!
•Yvette van Boven
•Rutger van den Broek
•Sergio Herman
•Onno Kleyn
•Rens Kroes
•Niven Kunz
•Nadia Zerouali

Smaakmakers is samengesteld en geschreven door Jonah Freud en krijg je gedurende de Kookboeken7daagse (van 11 tot en met 19 november) cadeau van de boekhandel bij aankoop van €19,50 aan kookboeken.

Ilja Gort & Caroline D'Hollosy - Chateaukoken voor iedereen


Ilja Gort en zijn wijnboerenminnares Caroline d'Hollosy wonen in hun wijnkasteel in Zuidwest-Frankrijk.
Met plezier koken zij dagelijks op hun eigen­wijze wijze.
'Chateaukoken': veel vis, verse groenten, weinig vlees en veel genieten in een woest romantische omgeving met goede wijn.

Maar je hoeft niet in een wijnkasteel te wonen om lekker en gezond te eten, iedereen kan chateaukoken.

Met deze 352 pagina's vol rijk gedekte tafels en watertandend lekkere recepten die je makkelijk zelf kan maken, woon je in een wijnchateau en geniet je van het Franse leven als Gort in Frankrijk.

Gebonden € 24,95

Home sweet home Xmas - Yvette van Boven


Een romantische eerste kerst voor twee? Een lekker winters etentje? Of een kerst met uw complete schoonfamilie over de vloer? Met Home Sweet Home Xmas van Yvette van Boven komt u altijd goed beslagen ten ijs.

Een crème van pompoen met steranijs & kreeftenstaartjes, parelhoen met saus van prosecco met groene druiven, een terrine van wild konijn & pistache en een champagnemousse met vijgen in champagne- lauriersiroop... Loopt het water u al in de mond, maar ziet u op tegen de kookstress? Met Home Sweet Home Xmas is dat niet nodig! Kookengel Yvette van Boven geeft talloze tips voor een kerst zonder ingewikkeld gedoe of paniek.

Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk van tevoren te maken en het boek bevat zelfs een heleboel voorbeeldmenu's, zodat u ook niet hoeft na te denken over mooie combinaties van voor-, bij-, hoofd- en nagerechten.

De recepten zijn verdeeld in voorbereiden en bereiden, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Ze hoeven alleen op de dag zelf nog even afgemaakt te worden. Zo is het voor uzelf ook een feest en kunt u lekker met een glaasje aanschuiven bij uw visite.

Yvette van Boven is geboren en getogen in Ierland en woont tegenwoordig afwisselend in Amsterdam en Parijs. Behalve van haar boeken is Yvette ook bekend van haar tv-programma 'Koken met Van Boven', haar wekelijkse rubrieken in Libelle en Volkskrant Magazine en haar vaste bijdrage aan maandblad delicious. Ze illustreert haar boeken zelf; haar man Oof maakt de foto's. Yvettes werk is vertaald in het Engels, Duits, Frans en Spaans.

gebonden, 304 pag. €29,95

Sergio Herman - Just cook it


Meer dan 80 snelle recepten voor thuis.

Koken zoals Sergio Herman in zijn sterrenrestaurants doet, kan bijna niemand. Hoeft ook niet, want de Zeeuwse top-chef kookt thuis precies zoals wij dat allemaal doen: snel, simpel en gezond. Toch zijn de gerechten die in huize Herman op tafel komen nét even lekkerder.
In Just Cook It legt hij uit waarom. Van een lasagne tot een tiramisu en van een pan mosselen tot een auberginesalade: door een paar simpele toevoegingen leert Sergio je om iets eenvoudigs super tasty te maken. Bijvoorbeeld door altijd wat zelfgemaakte chili-olie bij de hand te hebben. Of door een piepklein beetje gekonfijte citroen toe te voegen. Maar vooral door gewoon in de keuken te gaan staan en aan de slag te gaan, want lekker koken is vooral een kwestie van doen. Kortom: JUST COOK IT.

Uitgeverij Carrera
Gebonden € 30,00

Het 8-weekse bloedsuiker dieet - Michael Mosley


Inclusief 8-weeks programma met voorbeeldrecepten

'Dit dieet verandert je leven ... binnen 8 weken kun je de voortgang van prediabetes stoppen en zelfs diabetes type 2 omkeren.' The Daily Mail

Dr. Michael Mosley gaat in zijn nieuwe internationale bestseller de strijd aan met een van de grootste stille epidemieën van onze tijd: een verhoogde bloedsuikerspiegel.
Ons eten bevat veel suiker en makkelijk verteerbare koolhydraten en maakt ons niet alleen dik maar verhoogt ook onze kans op diabetes, beroertes, dementie, kanker en een leven lang medicijnen slikken. Meer dan een derde van de volwassenen heeft een verhoogde bloedsuikerspiegel en de meeste mensen zijn zich hiervan niet bewust.

In dit bijzonder actuele boek legt Michael Mosley op basis van wetenschappelijk onderzoek uit hoe we snel en goed kunnen afvallen. Het 8-weekse bloedsuikerdieet is niet alleen voor mensen met een verhoogde kans op diabetes type 2, maar voor iedereen die worstelt met zijn gewicht en gezond wil afvallen.

Dr. Michael Mosley schreef eerder de internationale bestseller Het vastendieet, waarvan wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht. Hij is opgeleid als arts en werkzaam als journalist en tv-presentator.

thebloodsugardiet.com
Gemiddeld gewichtsverlies: 14 kilo in 8 weken

Paperback, 270 pag. €16,95

Heel veel veg!


Groenten in de hoofdrol in Nog meer Veg! In deze opvolger van het succesvolle kookboek Veg!, ontdek je hoe lekker het is om te koken met oneindig veel groenten!

Hugh Fearnley Whittingstal gaat in Nog meer Veg! nog een stapje verder dan in zijn vorige kookboek.
In de opvolger van Veg! laat hij zien hoe lekker groenten eigenlijk zijn. De recepten zijn plantaardig, zonder ei en zonder zuivel. Ontdek nu zelf hoe lekker het is om te koken met veelzijdige groentes.

Plantaardig koken
In de recepten wordt van enkel groenten, fruit, volkorengranen, noten, zaden, specerijen en koudgeperste oliën gebruik gemaakt. Nog meer Veg! laat zien dat plantaardig koken helemaal niet moeilijk is en vooral fantastisch smaakt! Pure en onbewerkte ingrediënten vormen de beste bouwstenen voor een heerlijke en gezonde maaltijd! Eet smakelijk!

Gebonden tijdelijk € 20,00 (na januari 2018 € 25,00)

Yvette van Boven - Home sweet home


Nieuw Iers comfort food.

'Ieren zijn royaal en gastvrij, melancholisch, dromerig en fantasierijk. En iedereen kan zingen. Dat probeer ik in Home Sweet Home terug te laten komen: schuif bij me aan, schenk uzelf een Guinness in en schraap uw keel, want na het eten zullen we zingen tot de morgen komt.'

In Home Sweet Home keert Yvette van Boven terug naar de keuken van Ierland: het land waar ze met haar Nederlandse ouders opgroeide, waar ze haar eerste hapjes at en waar haar liefde voor eten ontstond.

Met dit boek laat Yvette de ware culinaire rijkdom van Ierland zien en proeven. Home Sweet Home is een ode aan de traditionele en de hedendaagse kookcultuur van het eiland, maar vooral een lekker boek vol heerlijk comfortfood.

Gebonden € 29,95

Hugh Johnsons Wijngids 2018


Hugh Johnsons wijngids: de bijbel van de ultieme wijnkenner

Deze gids is niet alleen onder kenners, maar ook voor de beginnende wijnliefhebber de meest betrouwbare en complete wijngids.
Al meer dan 40 jaar beschrijft Hugh Johnson in zijn wijngids alles wat er te weten valt over wijn.
Jaarlijks geeft hij per wijnland, en vaak ook nog per streek, de meest actuele informatie en een alfabetisch overzicht van alle belangrijke wijnen, chateaus en domeinen.

•Volledig aangepast, geüpdatet en uitgebreid voor 2018
•Dit jaar extra aandacht voor de syrah- en de grenachedruif
•Met de allerlaatste informatie over meer dan 6.000 wijnen en producenten
•Met lijstjes van Johnsons persoonlijke favorieten en de beste wijn-spijscombinaties
•Meer dan 12 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht

‘Ronduit onmisbaar voor eenieder die ook maar iets meer wilt weten over rood, wit en rosé is Hugh Johnsons wijngids. Een naslagwerk waarin geen enkele verschuiving of trend in de wijnwereld onopgemerkt blijft.’ Harold Hamersma, NRC

Paperback € 25,00

Mari Maris - Mari plukt de dag


In 4 seizoenen, 607 recepten en 1001 tips en trucs

Alles wat we eten heeft een verhaal, daarom is dit meer dan een kookboek. Het beantwoordt heus niet al uw vragen, maar in elk geval wel die ene vraag die ons allemaal bezighoudt: wat eten we vandaag? Die beantwoord ik met elke dag een maaltje zoals ik dat eet. Geplukt uit de tuin, die van de buren of het bos. Zo eet ik vanzelf met de seizoenen mee. Niet omdat het hip is, maar omdat verse spullen zonder reisverleden simpelweg het lekkerst zijn.
En als die verse spullen dan ook nog zonder al te veel gedoe tot een maaltje verwerkt kunnen worden, is dat wel zo fijn. Daarom heb ik alle handigheidjes en weetjes die ik als kok door de jaren heen heb opgepikt, verzameld in dit boek. Hoe je kunt ingrijpen als de mayonaise schift, hoe je stug deeg soepel maakt; voor mij gedachteloze handelingen die voor beginnende koks lang niet zo vanzelfsprekend zijn.
Hetzelfde deed ik met tips en trucs die ik oogstte in de tuin: wat je wanneer zaait, hoe je een kiemplantje herkent, bonenrekken bouwt of woelrattten uit de tuin houdt.
Soms vergeet ik het haast, maar behalve gekookt en getuinierd moet er natuurlijk ook ontbeten, geluncht, geborreld, gedronken, geoogst, gejamd, gezuurd, gerookt, gedroogd, gepekeld, gevloekt en gelachen worden. Geleefd, kortom. Liefst zo smakelijk mogelijk en zonder te veel vraagtekens.

Gebonden € 45,00

Donna Hay - Basics to brilliance


In dit prachtig vormgegeven boek deelt Donna Hay haar beproefde basisrecepten. Bij elk recept geeft Donna slimme vatiaties, zodat één recept uit kan groeien tot meerdere gerechten. En breid je automatisch je repertoire uit.

Wat te denken van een basisrecept voor de perfecte soufflé? Zodra je die onder de knie hebt, kun je gaan variëren. Dan zet je net zo gemakkelijk en vol vertrouwen een overheerlijke spinazie-kaassoufflé op tafel, of eentje met forel, of met pancetta.

Dit is Donna’s persoonlijke leidraad om je van basics naar brilliance te helpen. Met meer dan 200 recepten, en prachtige foodfotografie. Zo helpt ze je om in de keuken te kunnen uitblinken.

Gebonden € 35,00

Surimam cooking


Moreen, Aretha & Martha Waal


80 authentieke Surinaamse gerechten.
Gebonden € 25,00

Het mayonaise boek - Geschiedenis techniek recepten


Mayonaise: een bijzondere saus. Vol, romig, filmend. Bijna iedereen is er dol op. Natuurlijk bij de frites (of friet!), gebakken aardappelen en snacks. Maar met mayonaise kan zo veel meer!

Veel (hobby-)koks vinden mayonaise maken moeilijk. Het is ook een complex product. Olie en azijn kan je eigenlijk niet met elkaar mengen. Maar met behulp van een beetje eigeel lukt dat ineens wel en ontstaat die overheerlijke, volle en romige saus.
Hoe werkt dat eigenlijk?

Het Mayonaise Boek is het allereerste Nederlandse boek over mayonaise. Het beantwoordt alle vragen en ontkracht de mythes over deze bijzondere saus. Geschiedenis, ingrediënten, bereidingswijzen en techniek: het komt allemaal aan de orde. En natuurlijk sluit Het Mayonaise Boek af met een serie mooie recepten. Voor het maken van allerlei soorten mayonaise én voor lekkere gerechten met mayonaise.

Gebonden € 14,95

Yvon Jaspers - De keukentafel van het Noorden


Fika, hygge en maak je leven zo lekker møgelijk.

Uitgeverij Carrera
Gebonden € 20,00

Soepbijbel - Van gazpacho en bouillon tot maaltijdsoep


In Soepbijbel vind je álles over soep.
In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is voor elke dag.
Van klassiekers als tomatensoep, snert, bouillabaisse en gazpacho tot originele, moderne recepten als witlof-kastanjesoep, Japanse misosoep, romige Parmezaansoep en mediterrane amandel-saffraansoep.
Aan de hand van duidelijke instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alle technieken die komen kijken bij het maken van de allerlekkerste soep, zoals bouillon trekken, roux kloppen en consommé maken. Ontdek hoe je een soep extra speciaal kunt maken met behulp van garnituren en maak de maaltijd compleet met een van de overheerlijke broodrecepten en smeersels.

Gebonden € 25,00 (vanaf 1-1-2018 € 30,00).

5 ingrediënten - Jamie Oliver


Snel, simpel, superlekker - dé opvolger van Jamie in 15 minuten

In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. Het boek bevat 130 recepten over kip, rund-, varkens- en lamsvlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta's, rijst, noedels en uiteraard heerlijke zoetigheden! Bij elk recept vind je een visuele ingrediëntenlijst, tijdsduur, portiegrootte, informatie over voedingswaarden en een gemakkelijk te volgen recept.
Dit is Jamie's makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. De nieuwe Jamie Oliver: elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen.

gebonden, 320 pagina's €30,00

Sweet - Yotam Ottolenghi


Volmaakt luchtig biscuitgebak, op smaak gebracht met kruiden en citrus, een met poedersuiker bestoven, superkruimelig koekje rechtstreeks uit de oven... Er is weinig dat ons zo'n geluksgevoel kan geven als deze zoete verleidingen.

In Sweet keert Yotam Ottolenghi terug naar waar zijn culinaire avonturen ooit begonnen: in de patisserie.

gebonden, 384 pagina's €29,95

Het ultieme studenten kookboek


Van pasta tot pannenkoek.

Studenten hoeven niet langer elke dag naar de afhaalchinees of de frietboer. Dit kookboek biedt de helpende hand met ruim honderd eenvoudige, duidelijke recepten, allemaal voorzien van stap-voor-stapinstructies en -fotografie.
Van basistechnieken, zoals het koken van pasta en rijst en het poffen van een aardappel, tot het bereiden van een superdiner voor vrienden, met Tiffany Goodalls hulp leert elke maagd-in-de-keuken hoe je goed, goedkoop en smakelijk eten op tafel zet. Het kan niet makkelijker!

Tiffany Goodall
Paperback € 20,00

Sergio Herman - Simple Food


60 Eenvoudige recepten voor thuis.
Gebonden met slappe kaft € 29,50

De grote Kleyn - Onno Kleyn

Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden ontmaskerd, vooroordelen onderuitgehaald. Anekdotes, kaders en 125 recepten met wijnadviezen maken het boek af.

Kleyn geldt al zeer lang als de man met de grootste culinaire kennis van ons land en is een waardige opvolger van Johannes van Dam. Vele jaren werkte hij aan zijn nu verschijnende magnum opus over de cultuur van eten en smaak.

Aardappelen, bladgroenten, rundvlees, vleesvervangers, sauzen, brood, thee en koffie; Kleyn behandelt alles wat op tafel komt. Ook leert hij over snijden, hakken en raspen, en over gisten, rotting en vers houden. Kleyn kijkt verder dan ingrediënten alleen, zoekt achter de voorkeuren en opvattingen van de etende mens.

Onno Kleyn is al 28 jaar culinair en wijnjournalist. Hij heeft vaste rubrieken in de Volkskrant en publiceerde zo'n 40 boeken, vooral over Italië, Frankrijk en wijn. In 2011 startte hij met de Academie Culinair Schrijven, waar hij aankomende culinaire talenten begeleidt. Ook geeft hij colleges over culinaire geschiedenis.

Gebonden €45,00

Jamie Oliver - Superfood voor familie en vrienden


Gebonden € 30,00

Veggie - Het kleine River Cottage kookboek


Harde kaft € 15,-

Vegarabia - Greg & Lucy Malouf


Vegetarische gerechten uit het Midden-Oosten

Vegarabia is hét nieuwste kookboek van het duo Greg en Lucy Malouf, inmiddels al jaren bekend als de experts van de moderne keuken van het Midden-Oosten. Met Vegarabia laten zij zien dat deze keuken, met al z'n specerijen en kruiden, zich prima leent voor louter vegetarische recepten: een waar feest op het bord.

De rijkdom van de Midden-Oosterse vegetarische keuken zie je terug in gerechten als langzaam gegaarde aubergines met een saffraan-limoencrème of borlottibonen met tomaat en een granaatappel- dressing.
Van ontbijt tot en met dessert kook je verrukkelijk vegetarisch. Bovendien geeft Vegarabia praktische menuplanners: voortaan draai je je hand niet meer om voor een vegetarisch barbecuefestijn, een uitgebreide zondagslunch, een overvloedig en feestelijk vijfgangen-diner of diverse snacks bij een cocktailparty. Kortom, Vegarabia mag op de kook- boekenplank van de liefhebber van de Midden- Oosterse keuken niet ontbreken.

Gebonden € 29,95

Yvette van Boven - Home Made


Hoe maak je kaas met gewone dingen die je zeker in huis hebt? Hoe bouw je in twee minuten een rookoven van aluminiumfolie? En hoe maak je thuis ijs zonder een ijsmachine? Home made draait helemaal om zelf maken.

Gebonden € 34,95

Yvette van Boven - Uit de oven van van Boven


Recepten uit Volkskrant Magazine door Yvette van Boven/

Gebonden € 12,95

Yvette van Boven - Home baked


'Home baked' bevat ruim 200 originele bakrecepten en ideeën voor home made lekkers.

Het boek zit vol met klassiekers en nieuwe vondsten, stuk voor stuk foolproof beschreven en prachtig in beeld gebracht. Daarnaast legt Yvette ook de basics van het bakken uit zoals taartbodems, basiscakes of beginnersbrood zodat u uw eigen variaties kunt bedenken. 'Home baked' is precies zoals u van Yvette gewend bent. Ze maakte zelf de illustraties en vormgeving en haar man Oof Verschuren maakte de foto's.

Gebonden € 29,95

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken


Jacques Meerman

Gebonden € 20,00

Jamie's super food voor elke dag


Jamie's super food voor elke dag is het nieuwste kookboek van Jamie Oliver.
Gezond eten en je goed voelen wordt een koud kunstje, met deze recepten voor een healthy en happy leven.
Het ultieme boek voor iedereen die een gezonde eet- en leefstijl wil. Word de beste versie jezelf!

Gebonden € 30,00

Powerfood van Friesland naar new York - Rens Kroes


Rens Kroes biedt opnieuw een verzameling recepten.
Haar jeugd in Friesland legde de basis voor Rens’ kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. New York is de stad die ten grondslag lag aan Rens’ wens om voedingskundige te willen worden. Het is de stad die haar eindeloos inspireert. De stad die bovendien bakermat is van vele gezondheidstrends. Het contrast tussen stad en platteland komt tot uitdrukking in Rens’ heerlijke en toegankelijke recepten en in de fraaie food-en lifestylefotografie.

Gebonden € 20,00

Plenty more - Yotam Ottolenghi


Met Plenty More schotelt Yotam Ottolenghi ons 120 nieuwe, inspirerende vegetarische gerechten voor om bij te watertanden.
De opvolger van de immens populaire bestseller Plenty is weer een feest van intense smaken, verrassende kruiden en verse ingrediënten.

De gerechten zijn gerangschikt naar bereidingsmethode, van gebakken en gegrild tot rauw en samen met de kleurrijke foto's en spannende combinaties maakt dat Plenty More tot een onmisbaar boek voor in elke (vegetarische) keuken!

Gebonden € 29.95

The Green Kitchen


Heerlijke en gezonde vegetarische recepten voor elke dag.

Via hun prachtige foodblog Green Kitchen Stories inspireren David en Luise al jarenlang een enorme groep mensen met hun smakelijke vegetarische recepten.
Nu is er ook een prachtig kookboek.

De meeste recepten zijn aan te passen voor glutenvrij en veganistisch koken.

Uitgeverij Becht
Gebonden € 24.95

Jeruzalem - Yotam ottolenghi & Sami Tamimi


Fontaine uitgevers
Gebonden in stofomslag € 34.95

Jamie in 15 minuten - Jamie Oliver


Eén heerlijk gerecht in slechts een kwartier op tafel!
We willen elke dag vers en gezond eten, maar hebben weinig tijd.
Dat verklaart het enorme succes van Jamie in 30 minuten: in een half uur drie gangen op tafel.
Met dit nieuwe boek gaat Jamie verder terug naar de essentie van snel en efficiënt koken, zonder smaak en diversiteit uit het oog te verliezen: één heerlijk hoofdgerecht in slechts een kwartier bereid.
Jamie in 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak.
De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Jamie's recepten staan garant voor kwaliteit en eenvoud.

Kosmos Uitgevers
Gebonden € 29.95

De Zilveren Lepel - Vernieuwde editie


Zeg je Italiaans koken, dan zeg je De Zilveren Lepel. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven.
Maar dit standaardwerk wordt ook steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks ook in het noordelijker deel van Europa echt Italiaans kunnen koken.
De nieuwe editie van De Zilveren Lepel telt bijna 1.500 pagina's, met meer dan 2.000 authentieke recepten en 400 nieuwe foto's.
Uiteraard nog steeds met uitgebreide uitleg over kooktermen en keukengerei en een register waarin gezocht kan worden op ingrediënt, gang, Italiaanse en Nederlandse receptnaam.

Uitgeverij Van Dishoeck
Gebonden € 45.00

Ottolenghi - Het kookboek


Yotam Ottolenghi (Plenty) & Sami Tamimi

Uitgeverij Fontaine
Gebonden € 29.95

De Soepkalender - Anya van de Wetering


Stiliste Anya van de Wetering (Kamer 465) staat bekend om haar prachtige stylingproducties en haar heerlijke zelfgemaakte soepen.
Ze bundelde haar favoriete recepten én die van familie en vrienden in deze kalender; voor iedere dag een soep.
En voor degene die nu denkt: “Ja dag, ik ga echt niet iedere dag soep eten”, je kunt deze kalender zo lang gebruiken als je wilt, want er staat geen jaartal op. Dus als je een dagje wil overslaan: prima.
Maak je dat recept toch gewoon het jaar erop. En het jaar daarop... en het jaar daarop...

Met ringband € 16.95

De smaakbijbel - Niki Segnit


Ultieme smaakcombinaties binnen handbereik. ‘Zeldzaam zinnenprikkelend leesvoer.’ Janneke Vreugdenhil ‘Nieuwe culinaire vergezichten, een bron van smaakinspiratie!’ Onno Kleyn ‘Een bedrieglijk eenvoudig meesterwerkje.’ Sunday Times ‘Een originele en aanstekelijke inspiratiebron.’ Heston Blumenthal ‘Een voortreffelijke gids voor het combineren van smaken.’ Observer ‘Hoort op de boekenplank van iedere thuiskok.' Spectator

Uitgeverij Podium
Gebonden € 25.00

Plenty - Yotam Ottolenghi


Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column ‘De nieuwe vegetariër’ in de weekendbijlage van de Guardian.
Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.

Gebonden € 29.95


De Banketbakker - Cees Holtkamp


Meer dan 300 recepten van de klassiek geschoolde banketbakker Cees Holtkamp. Voor het eerst in ruim vijftig jaar een Nederlands banketbakkersboek.

Gebonden € 35.00

Jamie in 30 minuten


We hebben allemaal wel 30 smoezen klaar om na een dag hard werken een kant-en-klaarmaaltijd uit het schap te trekken. Jamie is al die excuses zat en laat zien dat je binnen 30 minuten een fantastische, complete en verse maaltijd op tafel kunt zetten.
De 50 verschillende menu's zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
De recepten zijn zodanig geschreven dat je elke minuut optimaal benut.

Kosmos Uitgevers
Gebonden € 29.95