Vrije Boekhandel

Hugh Fearnley-Whittingstall - Eten als de beste


De succesvolle auteur van 'Veg!' en 'Heel veel veg!' richt zich in 'Eten als de beste!' op gezonde én lekkere voeding. Steeds meer mensen proberen gezonder en voedzamer te eten, maar in de praktijk is dit soms nog lastig. De Britse tv-kok Hugh Fearnley-Whittingstall vat alle kennis en feiten over gezond eten samen tot zeven eenvoudige basisprincipes. Vervolgens kun je met de 100 inspirerende recepten direct aan de slag. Denk aan geroosterde venkel met tomatentaboulé, spicy vissticks of rogge-bananenkoekjes. Zo wordt goed voor jezelf zorgen wel heel erg aantrekkelijk! Hugh Fearnley-Whittingstall (1965) is auteur, presentator van het succesvolle Engelse tv-programma River Cottage, en enthousiast aanhanger van biologische seizoensproducten. Hij schrijft receptencolumns voor The Guardian en maakte voor BBC One verschillende documentaires over voedsel en gezondheid, waaronder 'Het gevecht tegen overgewicht'. Hugh woont met zijn gezin in Devon, Zuidwest-Engeland.

gebonden, 400 pag. €28,00

Ottolenghi - Flavour


Yotam Ottolenghi weet als geen ander hoe je groenten in de spotlight zet. Flavour combineert eenvoudige recepten voor doordeweekse avonden met opvallende gerechten voor de ontspannen weekendkok.

In Flavour viert Ottolenghi de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. In ruim 100 recepten laat hij niet alleen zien hoe we ze moeten bereiden, maar ook hoe smaak bepaald wordt en waarom bepaalde combinaties zo goed werken. Met recepten als auberginedumplings 'alla Parmigiana', taco's met knolselderij en geitenkaas, champignonlasagne en groentenschnitzels - allen voorzien van foto's die je doen watertanden.

Gebonden,320 pag. €32,00

Vanja van der Leeden - Indostok


‘Wat doet ons zo smachten naar een dampend sateetje? Begint het al bij het vuur onder de sissende stokjes? Is het de grillsmaak waardoor ons oerinstinct wordt aangezet? Of laat die onweerstaanbare marinade onze tong swingen? Hét mysterie wordt in dit boek onthuld. Waar instant hit INDOROCK een eigenzinnige ode was aan de Indische keuken, zingt INDOSTOK een vurige love ballad voor saté waar de vonken vanaf spatten. Ontsteek het vuur en rock je stok!’
– Daan Faber, Mister Kitchen

‘Soms weet je niet dat je ergens op zat te wachten tot je het in handen hebt. Een heel boek over saté? Serieus (om niet te zeggen: alle gekheid op een stokje), INDOSTOK rockt weer net zo hard als INDOROCK.’
– Janneke Vreugdenhil, culinair journalist NRC Handelsblad

gebonden,205 pag. €22,50

Jamie Oliver - 7x anders


Jamie Oliver is terug met meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten. In 7 x anders maakt Jamie voor elke dag van de week spannende variaties met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt. En met maximaal 8 ingrediënten per recept kookt iedereen elke dag van de week een heerlijke maaltijd. Want Jamie brengt als geen ander gebruiksgemak en heerlijk eten samen in een prachtig nieuw kookboek.

gebonden, 319 pag. €30,00

Sterk - Carrie van den Akker & Quirine Altorf


Lekker eten en varieren met medische drinkvoeding.

Honderdduizenden mensen zijn permanent of tijdelijk afankelijk van medische drinkvoeding om sterker te worden. Denk aan mensen met ondergewicht, maar ook aan mensen met spierziekten, kanker of mensen die een beroerte hebben gehad. Veel patiënten hebben profijt van deze medische drinkvoeding. Dit inspirerende kookboek staat vol recepten om eindeloos mee te variëren. Verbaas je over de heerlijke gerechten die je met de drinkvoeding kunt maken. Van smoothie tot soep en van curry tot heerlijke taartjes en toetjes.

Karakter Uitgevers
Gebonden € 25.00

Tamimi & Wigley - Falastin (voorwoord Ottolenghi)


Het langverwachte vervolg op Ottolenghi's bestseller Jeruzalem!
Van de co-auteurs van de Ottolenghi-bestsellers Jeruzalem, Ottolenghi - Het Kookboek en Simpel.

Sami Tamimi en Tara Wigley reizen door Bethlehem, Oost-Jeruzalem, Nablus, Jenin, Haifa, Akka, Nazareth, Galilea en de Westelijke Jordaanoever en nodigen je uit om de smaken uit Sami's thuisland te ervaren. Het eten is de perfecte mix van traditioneel en eigentijds, met recepten die al generaties lang zijn doorgegeven. De gerechten die zijn geïnspireerd door Sami en Tara's samenwerking met producenten en boeren in heel Palestina. Dek je tafel met de meest heerlijke gerechten - van overvloedige salades, soepen en gezonde granen tot luchtige broodjes, eenvoudige gerechten en geparfumeerde zoete lekkernijen. Falastin staat vol verbluffende gerechten die je wilt koken en eten, waar je verliefd op wordt en die je je eigen maakt. In prachtige uitgave met linnen omslag.

Gebonden, 352 pag. €30,00

Grote Hamersma 2020


Bijna 90 procent van alle wijn die we thuis drinken,kopen we in de supermarkt of bij een van de nationale slijterijketens. Maar welke moeten we nou hebben als we voor het schap staan? Het antwoord daarop is eenvoudig: alleen de beste natuurlijk. Dit jaar hebben wijnschrijvers Harold Hamersma en Esmee Langereis alle wijnen van de Nederlandse supermarkten geproefd voor De Grote Hamersma - Super Supermarktwijngids 2020. En de beste hebben ze aan papier toevertrouwd. Kortom: dit is de superboodschappenlijst voor wie super wil genieten – onmisbaar voor iedere wijndrinker in Nederland. www.degrotehamersma.nl

paperback, 432 pag. €20,00

Julius Jaspers - Het complete BBQ boek


Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat je verder nodig hebt voor een geslaagd diner van de grill. Denk aan marinades, rubs, snacks, sauzen en zuurgoed en natuurlijk iets zoets van de BBQ toe.

Gebonden, 414 pag. €25,00

Karin Luiten - De makkelijke Franse keuken


Het eerste makkelijke kookboek over de keuken van Neerlands favoriete vakantieland

- Hét nieuwe boek van bestsellerauteur Karin Luiten
- Bomvol toegankelijke gerechten die altijd lukken
- Receptinspiratie voor doordeweeks én in het weekend
- Een feest van herkenning voor Frankrijkgangers

Van quiche lorraine tot crème brûlée, van boeuf bourguignon tot klassieke uiensoep, wie houdt er nou níet van de Franse keuken? In dit boek staan al Karins Franse favorieten bij elkaar, al dan niet met een twist. Ingewikkeld om zelf te maken? Welnee. Elegante groentetaartjes, smeuïge chocolademadeleines, de lekkerste mosselen of een prachtige charlotte met lange vingers, met dit boek draait ook de minder ervaren kok zijn of haar hand er niet voor om. Of je nu op vakantie bent of weer terug in Nederland, met behulp van Franse culisouvenirs of Nederlandse alternatieven: dat heerlijke Franse eetgevoel, dat kun je overal creëren.

Inclusief smeuïge verhalen, praktische wijntips en een heuse Spotify-playlist met de lekkerste Franse muziek.

'Het is een verademing en ik roep het in hoofdletters: RECEPTEN VAN KARIN KLOPPEN ALTIJD.' Ronald Giphart

'Met Karins heldere uitleg, vele tips en overzichtelijke recepten kan iedereen koken.' Janny van der Heijden, Heel Holland Bakt

gebonden, 248 pag. €28,00

Alexandra Penrhyn Lowe - Gewoon vegan


Simpel en snel gewoon vegan koken, voor elke dag, voor elk gezin. Wat als je heus wel betrokken bent bij de wereld, het klimaat, duurzaamheid en de dieren, maar ook moet koken voor een kritische kleuter en een partner die fanatiek sport. Net als jijzelf, trouwens. Je wilt lekker eten, gezond maar niet overdreven groen én er niet voor naar zestien winkels hoeven.

In Gewoon vegan deelt Alexandra ruim 80 vegan recepten voor het hele gezin. Alexandra: 'Bij het woord vegan denken veel mensen toch nog altijd aan dierenactivisten die zichzelf vastketenen, navelstaarders die alleen maar heel gezond willen eten en hipsters die een pak havermelk meenemen naar een festival. Intussen lezen we over de gevaren van ons westerse dieet. Onze aderen slibben dicht en onze buikomvang neemt toe. Ook staan de kranten vol van klimaatverandering. We overwegen een dagje minder vlees, misschien meerdere dagen. Misschien wel helemaal vegetarisch, of vegan. Maar waar moet je beginnen?'

Gewoon vegan is een toegankelijk, relaxed, vermakelijk en uitnodigend kookboek. Van een kidsproof pasta pesto met verstopte groente tot de ultieme wortel-pompoensoep. En van een snelle camping-curry tot een geweldig bananenbrood, in één kom te maken.

- Ruim 80 makkelijke recepten

- Getest door peuters, sporters en smulpapen

- Voor iedereen die vaker vegan wil eten

- Voor elk gezin, voor ieder budget

paperback, 239 pag. €21,00

Chef Toub - Lekker Arabisch


De Arabische keuken is veelzijdig, verrukkelijk en verrassend! En wie kan al dit lekkers beter brengen dan Mounir Toub? In zijn nieuwe boek Chef Toub: Lekker Arabisch neemt Mounir je mee naar de rijke Arabische keuken, van Marokko tot Libanon en van Syrië tot Tunesië. Het boek bevat makkelijke gerechten voor doordeweeks, maar ook gerechten om in het weekend mee uit te pakken. Geniet op een dinsdag van een Marokkaanse couscoussalade of een Turkse linzensoep en trakteer de hele familie op zaterdag op een mezze-lunch.

Gebonden, 175 pag. €25,00

Mai Nguyen - An An


Schuif aan bij Mai Nguy?n en laat je betoveren door haar recepten in dit Vietnamese kookboek. Haar gerechten zijn onweerstaanbaar, gezond en geschikt voor iedere thuiskok. Doe je tegoed aan tachtig tongprikkelende snacks en maaltijden, zoals Tom rim (gesauteerde, gekaramelliseerde garnalen), Th?t kho tàu (gestoofd buikspek in kokoswater) en Ca tim nuong sot hot tuong ot (geroosterde aubergine met spicy zwarte bonensaus).

In An An deelt Mai (ook bekend van MasterChef) niet alleen de beste Vietnamese recepten, maar ook haar aangrijpende vluchtelingenverhaal. Inleidend vertelt ze over haar lange reis van Vietnam, via de Filippijnen naar Nederland en hoe ze – zelfs terwijl ze voor de heetste vuren stond – een geweldige passie voor koken ontwikkelde. Bereid je voor op een smaakvol Vietnamees kookboek waarin op elke pagina een nieuwe culinaire ontdekking schuilt; van voor- tot nagerecht en alles ertussenin.

‘Mai heeft een geweldig smaakgevoel. Na MasterChef heeft ze dit steeds verder ontwikkeld. Ik blijf haar volgen, want ze zal alleen nog maar beter worden.’ Michiel van der Eerde, chef-kok en jurylid van MasterChef

gebonden, 2210 pag. €25,00

Jamie Oliver - VEG


Jamie Oliver, het wereldwijde kookfenomeen, is terug! VEG staat vol supermakkelijke, gezonde, overheerlijke, toegankelijke en betaalbare groenterecepten. De gerechten van Jamie knallen van kleur én smaak. Hij wil je ervan overtuigen dat groenten heerlijk en vullend zijn, en dat je met al dat heerlijks op je bord het vlees echt niet mist. Of je nu voor één of meer vleesvrije dagen per week gaat, helemaal vegetarisch kookt, of gewoon nieuwe, briljante ideeën wilt opdoen: met dit boek scoor je op alle fronten.

gebonden, 311 pag. €30,00

Little Green Kitchen


lekkere vegetarische recepten voor het hele gezin.

Recepten die je voor én samen met kinderen kunt maken.
Gebonden € 25,00

Caravanity - Happy campers lifestyle


Camping kookboek - Simpel, snel en lekker

paperback € 15,00

Yotam Ottolenghi - Simpel


Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing.
Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een
bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept.


Gebonden € 30,00

Pascal Jalhay - Baru Belanda


In Baru Belanda gaat sterrenchef Pascal Jalhay terug naar zijn roots en het land van zijn vader. De Indische keuken is naar zijn mening toe aan vernieuwing. Aan de hand van verhalen uit zijn jeugd en gerechten van gastchefs slaat hij een brug: met behoud van het goede van toen en gebruikmakend van de creativiteit en kennis van nu wil hij de Indische keuken weer modern maken. Baru Belanda is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. In dit monumentale boek geeft Pascal Jalhay zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd. Met medewerking en recepten van Anita Boerenkamp (Spandershoeve), Arjuna Besenboem (Restaurant Nakal), Betty van Bokhoven (De Sawa), Danny Jansen (24Kitchen), Dennis Huwaë (Restaurant Daalder), Eduard Roesdi (Iboe Tsjilik), Frank Deuning (Restaurant The Raffles), Hans van Triest (Restaurant Kerckebosch), Jaimie van Heije (Jaimie van Heije), Jeff Keasberry, Jermain De Rozario (De Rozario*), Jimmy Lohamzah (Bali James), Lonny Gerungang (Di Roemah), Syrco Bakker (Pure C**). PASCAL JALHAY begon zijn horecacarrière op zijn vijftiende bij Hotel Kurhaus en sloot zijn opleiding af bij Chateau Neercanne*. Achtereenvolgens werkte hij bij Au Coin des Bon Enfants, Scholteshof** in België, Restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 souschef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel. Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster.

gebonden, 255 pag. €30,00

janneke Philippi - Heerlijk simpel


'Is het echt zo simpel?' Dat hoort Janneke Philippi vaak als mensen haar recepten ontdekken. Het is wat de recepten kenmerkt: ze zijn altijd eenvoudig, met goed verkrijgbare producten en vooral heerlijk.


In Heerlijk simpel geeft Janneke meer dan 100 recepten voor iedereen die houdt van lekker eten, maar weinig tijd heeft om lang in de keuken te staan. Van gegratineerde oesters en aardbeien in champagne tot Parmezaanse kip en mac 'n' cheese: zowel voor etentjes met vrienden als voor de doordeweekse maaltijd biedt dit boek volop inspiratie.


Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Ook schrijft ze recepten voor veel tijdschriften. Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine delicious. Samen met haar man, foodfotograaf en vormgever Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken, die
ook in het buitenland worden uitgegeven.

gebonden, 256 pag. €12,50

Vegabijbel - Isabel Boerdam


Met meer dan 150 recepten laat Isabel Boerdam in Vegabijbel de oneindige mogelijkheden van de vegetarische keuken zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste vegetarische gerechten. Van goede basisrecepten als groentespread, currypasta en gemarineerde tempé tot feestelijke creaties als plaattaart met aardpeer, kokosrijst met zoete aardappel en portobellopizza. Maak eens biet bourguignon, de vegetarische variant van de bekende Franse vleesstoof, probeer de vegetarische paella met venkel of ga voor de wortel-walnootburger met ras el hanout. Vegabijbel is voor zowel de beginnende als de gevorderde kok een verrassend en leerzaam vegetarisch naslagwerk.

gebonden, 496 pag. €32.00

Lekker & simpel - Sofie Chanou

Superslim
Met dit boek hoef je maar één keer boodschappen te doen en maak je vijf verschillende gerechten. Met wortels maak je Indiase wortelsoep en zoete worteltaart en met kikkererwten kun je falafel en een rijstsalade met kikkererwten en mais op tafel toveren. Varieer met vis, vlees, groente en fruit en draai binnen een mum van tijd wat lekkers in elkaar. Je bespaart tijd en geld en je maakt ook nog eens je koelkast leeg.

Van het vorige boek 200 Hoofdgerechten Lekker & Simpel zijn 40.000 exemplaren verkocht!

Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie zijn de oprichters van lekkerensimpel.com. In vijf jaar tijd is hun blog explosief gegroeid en hebben ze meer dan 750.000 bezoekers per maand.

A. van der Kraats (bol.com): "Er staan echt lekkere en makkelijke recepten in die ook gewoon na een drukke werkdag gemaakt kunnen worden. Een echte aanrader."

Veerle (bol.com): "Het eerste kookboek dat ik daadwerkelijk gebruik! Ik sla het iedere week open voordat we boodschappen gaan doen."

Eef Kookt Zo (blog): "Een kookboek bomvol lekkere recepten die je snel op tafel kunt zetten zonder al te veel moeite."


paperback, 319 pag. €20,00

Green Kitchen at home


Gezond, vegetarisch en snel eten voor elke dag.

Maak de lekkerste gerechten die David en Luise ook elke dag voor hun eigen gezin maken. Met de recepten uit The Green Kitchen at Home gaat dit zeker lukken!
David en Luise geven hun favoriete basics die zij zelf standaard in de koelkast hebben staan. Op die manier hebben ze altijd een gezonde snelle recepten op tafel. Alle recepten zijn natuurlijk vegetarisch, gezond en heerlijk!

In The Green Kitchen at Home vind je heerlijke recepten voor ontbijt, recepten voor handige maaltijden voor onderweg, veel snelle recepten voor doordeweeks, wat uitgebreidere recepten voor in het weekend en een hoop heerlijke spreads, bijgerechten en desserts!

Gebonden € 26,00

Heel veel veg!

Groenten in de hoofdrol in Nog meer Veg! In deze opvolger van het succesvolle kookboek Veg!, ontdek je hoe lekker het is om te koken met oneindig veel groenten!

Hugh Fearnley Whittingstal gaat in Nog meer Veg! nog een stapje verder dan in zijn vorige kookboek.
In de opvolger van Veg! laat hij zien hoe lekker groenten eigenlijk zijn. De recepten zijn plantaardig, zonder ei en zonder zuivel. Ontdek nu zelf hoe lekker het is om te koken met veelzijdige groentes.

Plantaardig koken
In de recepten wordt van enkel groenten, fruit, volkorengranen, noten, zaden, specerijen en koudgeperste oliën gebruik gemaakt. Nog meer Veg! laat zien dat plantaardig koken helemaal niet moeilijk is en vooral fantastisch smaakt! Pure en onbewerkte ingrediënten vormen de beste bouwstenen voor een heerlijke en gezonde maaltijd! Eet smakelijk!

Gebonden € 25,00

Mari Maris - Mari plukt de dag


In 4 seizoenen, 607 recepten en 1001 tips en trucs

Alles wat we eten heeft een verhaal, daarom is dit meer dan een kookboek. Het beantwoordt heus niet al uw vragen, maar in elk geval wel die ene vraag die ons allemaal bezighoudt: wat eten we vandaag? Die beantwoord ik met elke dag een maaltje zoals ik dat eet. Geplukt uit de tuin, die van de buren of het bos. Zo eet ik vanzelf met de seizoenen mee. Niet omdat het hip is, maar omdat verse spullen zonder reisverleden simpelweg het lekkerst zijn.
En als die verse spullen dan ook nog zonder al te veel gedoe tot een maaltje verwerkt kunnen worden, is dat wel zo fijn. Daarom heb ik alle handigheidjes en weetjes die ik als kok door de jaren heen heb opgepikt, verzameld in dit boek. Hoe je kunt ingrijpen als de mayonaise schift, hoe je stug deeg soepel maakt; voor mij gedachteloze handelingen die voor beginnende koks lang niet zo vanzelfsprekend zijn.
Hetzelfde deed ik met tips en trucs die ik oogstte in de tuin: wat je wanneer zaait, hoe je een kiemplantje herkent, bonenrekken bouwt of woelrattten uit de tuin houdt.
Soms vergeet ik het haast, maar behalve gekookt en getuinierd moet er natuurlijk ook ontbeten, geluncht, geborreld, gedronken, geoogst, gejamd, gezuurd, gerookt, gedroogd, gepekeld, gevloekt en gelachen worden. Geleefd, kortom. Liefst zo smakelijk mogelijk en zonder te veel vraagtekens.

Gebonden € 45,00

5 ingrediënten - Jamie Oliver


Snel, simpel, superlekker - dé opvolger van Jamie in 15 minuten

In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. Het boek bevat 130 recepten over kip, rund-, varkens- en lamsvlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta's, rijst, noedels en uiteraard heerlijke zoetigheden! Bij elk recept vind je een visuele ingrediëntenlijst, tijdsduur, portiegrootte, informatie over voedingswaarden en een gemakkelijk te volgen recept.
Dit is Jamie's makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. De nieuwe Jamie Oliver: elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen.

gebonden, 320 pagina's €30,00

Soepbijbel - Van gazpacho en bouillon tot maaltijdsoep


In Soepbijbel vind je álles over soep.
In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is voor elke dag.
Van klassiekers als tomatensoep, snert, bouillabaisse en gazpacho tot originele, moderne recepten als witlof-kastanjesoep, Japanse misosoep, romige Parmezaansoep en mediterrane amandel-saffraansoep.
Aan de hand van duidelijke instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alle technieken die komen kijken bij het maken van de allerlekkerste soep, zoals bouillon trekken, roux kloppen en consommé maken. Ontdek hoe je een soep extra speciaal kunt maken met behulp van garnituren en maak de maaltijd compleet met een van de overheerlijke broodrecepten en smeersels.

Gebonden € 30,00

Sweet - Yotam Ottolenghi


Volmaakt luchtig biscuitgebak, op smaak gebracht met kruiden en citrus, een met poedersuiker bestoven, superkruimelig koekje rechtstreeks uit de oven... Er is weinig dat ons zo'n geluksgevoel kan geven als deze zoete verleidingen.

In Sweet keert Yotam Ottolenghi terug naar waar zijn culinaire avonturen ooit begonnen: in de patisserie.

gebonden, 384 pagina's € 32,00

Plenty more - Yotam Ottolenghi


Met Plenty More schotelt Yotam Ottolenghi ons 120 nieuwe, inspirerende vegetarische gerechten voor om bij te watertanden.
De opvolger van de immens populaire bestseller Plenty is weer een feest van intense smaken, verrassende kruiden en verse ingrediënten.

De gerechten zijn gerangschikt naar bereidingsmethode, van gebakken en gegrild tot rauw en samen met de kleurrijke foto's en spannende combinaties maakt dat Plenty More tot een onmisbaar boek voor in elke (vegetarische) keuken!

Gebonden € 32,00

The Green Kitchen


Heerlijke en gezonde vegetarische recepten voor elke dag.

Via hun prachtige foodblog Green Kitchen Stories inspireren David en Luise al jarenlang een enorme groep mensen met hun smakelijke vegetarische recepten.
Nu is er ook een prachtig kookboek.

De meeste recepten zijn aan te passen voor glutenvrij en veganistisch koken.

Uitgeverij Becht
Gebonden € 26.00

Jeruzalem - Yotam ottolenghi & Sami Tamimi


Fontaine uitgevers
Gebonden in stofomslag € 37,00

Jamie in 15 minuten - Jamie Oliver


Eén heerlijk gerecht in slechts een kwartier op tafel!
We willen elke dag vers en gezond eten, maar hebben weinig tijd.
Dat verklaart het enorme succes van Jamie in 30 minuten: in een half uur drie gangen op tafel.
Met dit nieuwe boek gaat Jamie verder terug naar de essentie van snel en efficiënt koken, zonder smaak en diversiteit uit het oog te verliezen: één heerlijk hoofdgerecht in slechts een kwartier bereid.
Jamie in 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak.
De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Jamie's recepten staan garant voor kwaliteit en eenvoud.

Kosmos Uitgevers
Gebonden € 29.95

De Zilveren Lepel - Vernieuwde editie


Zeg je Italiaans koken, dan zeg je De Zilveren Lepel. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven.
Maar dit standaardwerk wordt ook steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks ook in het noordelijker deel van Europa echt Italiaans kunnen koken.
De nieuwe editie van De Zilveren Lepel telt bijna 1.500 pagina's, met meer dan 2.000 authentieke recepten en 400 nieuwe foto's.
Uiteraard nog steeds met uitgebreide uitleg over kooktermen en keukengerei en een register waarin gezocht kan worden op ingrediënt, gang, Italiaanse en Nederlandse receptnaam.

Uitgeverij Van Dishoeck
Gebonden € 45.00

Ottolenghi - Het kookboek


Yotam Ottolenghi (Plenty) & Sami Tamimi

Uitgeverij Fontaine
Gebonden € 29.95

De smaakbijbel - Niki Segnit


Ultieme smaakcombinaties binnen handbereik. ‘Zeldzaam zinnenprikkelend leesvoer.’ Janneke Vreugdenhil ‘Nieuwe culinaire vergezichten, een bron van smaakinspiratie!’ Onno Kleyn ‘Een bedrieglijk eenvoudig meesterwerkje.’ Sunday Times ‘Een originele en aanstekelijke inspiratiebron.’ Heston Blumenthal ‘Een voortreffelijke gids voor het combineren van smaken.’ Observer ‘Hoort op de boekenplank van iedere thuiskok.' Spectator

Uitgeverij Podium
Gebonden € 26,00

Plenty - Yotam Ottolenghi


Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column ‘De nieuwe vegetariër’ in de weekendbijlage van de Guardian.
Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.

Gebonden € 32.00


De Banketbakker - Cees Holtkamp


Meer dan 300 recepten van de klassiek geschoolde banketbakker Cees Holtkamp. Voor het eerst in ruim vijftig jaar een Nederlands banketbakkersboek.

Gebonden € 35.00

Jamie in 30 minuten


We hebben allemaal wel 30 smoezen klaar om na een dag hard werken een kant-en-klaarmaaltijd uit het schap te trekken. Jamie is al die excuses zat en laat zien dat je binnen 30 minuten een fantastische, complete en verse maaltijd op tafel kunt zetten.
De 50 verschillende menu's zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
De recepten zijn zodanig geschreven dat je elke minuut optimaal benut.

Kosmos Uitgevers
Gebonden € 29.95