Vrije Boekhandel

Boekenweek vanaf zaterdag 23 maart tot en met zondag 31 maart


Vanaf zaterdag 23 maart t/m zondag 31 maart 2019 is het Boekenweek. Het thema van dit jaar is De moeder de vrouw.

Het Boekenweekgeschenk voor dit jaar is geschreven door Jan Siebelink. Tijdens de Boekenweek ontvangen klanten het boekenweekgeschenk gratis in de boekwinkel bij besteding vanaf € 12,50 aan boeken.
Murat Isik schreef het Boekenweekessay; "Mijn moeders strijd", dat vanaf 23 maart voor € 3,75 in de boekwinkel te koop is.
Op zondag 31 maart kunt u op vertoon van uw boekenweekgeschenk (één per persoon) de hele dag gratis reizen met de NS.

Boekenweeklezing: Femke Deen over Anna van Saksen op vrijdag 29 maart in de Waalse Kerk

Het thema van de boekenweek 2019 (23 t/m 31 maart) is 'De moeder de vrouw'
Passend binnen dit thema is het boek dat Femke Deen heeft geschreven over Anna van Saksen, vrouw van Willem van Oranje en moeder van o.a. Maurits van Oranje.

Op uitnodiging van Historisch Breda en i.s.m. de Vrije Boekhandel komt Femke Deen op vrijdag 29 maart in de Waalse Kerk een lezing over haar zeer boeiende boek geven. Aanvang van de lezing is 20.15 uur. Kaarten voor deze lezing (€8,-) zijn reeds te koop.

De tweede vrouw van Willem van Oranje, Anna van Saksen, is misschien wel de meest verguisde vrouw in de vroege Nederlandse geschiedenis. Ze stond bekend als verdorven en egoïstisch, een overspelige vrouw die uiteindelijk haar verstand verloor. Lange tijd is aangenomen dat Willem van Oranje geen andere keuze had dan zich van haar te laten scheiden. Maar klopt dat beeld? Femke Deen laat aan de hand van niet eerder bestudeerde brieven en documenten zien dat het verhaal van Anna een stuk gecompliceerder is. Ze was opvliegend en eigenzinnig, zeker, maar ook intelligent, trots en hartstochtelijk. Ze weigerde zich door haar man en (schoon)familie te laten gebruiken als een
pion in de godsdienstige en politieke strijd die Europa in de zestiende eeuw verscheurde. Anna van Saksen vertelt over de zoektocht van een vrouw naar zeggenschap over haar eigen leven. Het laat tegelijk de tragische neergang zien van een rijke en felbegeerde prinses wie letterlijk alles werd ontnomen - en het werpt, niet in de laatste plaats, een nieuw licht op Willem van Oranje.

Het gebonden en 418 pagina's tellende boek "Anna van Saksen. Verstoten bruid van Willem van Oranje" is te koop voor €35.00

Femke Deen is historicus.
Oorspronkelijk studeerde Femke af als cultureel antropoloog. Daarna volgde ze de postdoctorale opleiding journalistiek, en werkte ze vijf jaar lang als journalist voor onder meer de Volkskrant en Historisch Nieuwsblad. Het historisch onderzoek bleef trekken en ze maakte de overstap naar de universiteit, waar ze als promovendus onderzoek ging doen naar zestiende-eeuwse media.

De afgelopen jaren werkte ze aan een biografie over Anna van Saksen, de tweede vrouw van Willem van Oranje, voor uitgeverij Atlas Contact. Van 2014 tot 2016 was Femke daarnaast als docent verbonden aan de vakgroep vroegmoderne geschiedenis van de UvA. Femke geeft ook lezingen over de vrouwen rond Willem van Oranje en over haar boek over Anna van Saksen. Ze woont in Amsterdam.

Kaarten te koop bij de Waalse kerk of Vrije Boekhandel
reserveren bij Vrije Boekhandel via info@vrijeboekhandel.nl of via tel. 076 5145491

Samenwerking met muziekhandel Spronk

Muziekhandel Spronk aan de Wilhelminastraat is gesloten maar Ernst en Carla Stellwag gaan door als webwinkel.
Op het gebied van klassieke muziek werken wij met hen samen. Er is dan ook steeds een beperkt assortiment aan CD's van Spronk in onze winkel aanwezig.
Deze CD's kunt U in onze boekhandel beluisteren onder een koptelefoon of via de centrale muziekinstallatie.

Bestelde CD's bij muziekhandel Spronk kunt U desgewenst ophalen in onze boekhandel.
Zie verder http://www.muziekvanspronk.nl/­

Waalse kerk te Breda


De meeste lezingen/presentaties houden wij in de sfeervolle Waalse kerk aan de Catharinastraat te Breda, op zeer korte afstand van onze winkel.
Voor meer informatie over de Waalse kerk zie ook:

http://www.waalsekerkbreda.nl/­