Vrije Boekhandel

Lezing Edward De Maesschalck over de Bourgondische Vorsten - vrijdagavond 19 januari 2018

De Bourgondische Vorsten (1315-1530) is een kleurrijk en samenhangend synthesewerk dat de Bourgondische vorsten tegen de achtergrond van hun tijd weergeeft, met oog voor alle facetten van hun samenleving. Je leert meer over de politieke en maatschappelijke context, over de pracht en praal van het hofleven en over tal van artistieke hoogstandjes. Je maakt kennis met het dagelijkse leven, maar ook met grote, soms spectaculaire gebeurtenissen zoals de pest, de Honderdjarige Oorlog, de kruistochten, de huwelijken en begrafenissen, toernooien en moordpartijen.

In De Bourgondische Vorsten (1315-1530) zijn schitterende illustraties van miniaturen, schilderijen, beeldhouwwerk en sieraden uit de Zuidelijke Nederlanden opgenomen. Overzichtelijke stambomen en kaarten vullen aan. Het boek staat vol met vertelt frappante anekdotes, maar slaagt er ook in het brede overzicht te behouden over een periode van meer dan tweehonderd jaar.

De Bourgondische Vorsten (1315-1530) is een pracht van een cadeauboek dat kunst-en geschiedenisliefhebbers niet mogen missen. Het is het vervolg op Graven van Vlaanderen (861-1384). Oranje tegen Spanje (1500-1648) beschrijft de periode die volgt op de Bourgondische vorsten.
Edward de Maesschalck hield in 2017 een mooie lezing in de Grote Kerk over zijn boek "Oranje tegen Spanje". Dit ook prachtig geïllustreerde boek is nu bij ons verkrijgbaar voor de prijs van € 34,95. De oorspronkelijke prijs was € 69,95

Cultuurnacht 2018; Wim Daniëls bij de Vrije Boekhandel


Wim Daniëls treedt op in onze boekhandel tijdens de Cultuurnacht 2018 op vrijdagavond 26 januari.
Met diverse humoristische anekdotes uit de boeken van Wim Daniëls valt er heel wat te lachen op vrijdagavond 26 januari in onze boekhandel. Na de diverse korte optredens signeert Wim Daniëls met alle plezier zijn boeken waaronder onder meer: “De lagere school; toen bijna alles nog heel anders was”, “Groeten uit Brabant”, “De taal achterna”.

Lezing Toon Gerbrands, directeur PSV, over topsportmanagement

Op maandagavond 12 maart houdt Toon Gerbrands een lezing over topsportmanagement in de kantine van voetbalvereniging Beek Vooruit. Aanvang: 20.15 uur. Toegang: € 8,00 Kaarten in onze boekhandel verkrijgbaar.

Toon Gerbrands was succesvol als coach (volleybal), als manager (schaatsen) en als directeur voetbal. Als directeur voetbal eerst bij AZ en nu bij PSV. De geboren Fries Gerbrands legt aan de hand van praktijkvoorbeelden uit hoe hij de gevolgen van winst en verlies verwerkt in zijn kenmerkende manier van leiding geven. Wat zijn de principes om succes te bereiken? Hoe komt een prestatieklimaat tot stand? Welke rol spelen de coach en de manager. Een boeiende lezing voor managers, coaches, bestuurders maar ook voor de liefhebbers van topsport.

Adres: vv Beek Vooruit, Heikantsestraat 37B, Prinsenbeek.
Ruime en gratis parkeergelegenheid.


Lezingen Vrije Boekhandel


In het voor- en najaar organiseren wij diverse lezingen.
Een greep uit de lezingen van afgelopen periode:

In februari gaf Griet Op de Beeck voor de derde keer een sprankelende voordracht in een uitverkochte Waalse Kerk Professor Herman Pleij gaf in april een gastcollege over Erasmus.
Andere gasten waren: Frits van Oostrom, Marcia Luyten, Fik Meijer, Jacqueline Bel, Jan Siebelink, Chris de Stoop, Stefan Hertmans en vele anderen.

Wilt u op de hoogte blijven van onze lezingen en andere activiteiten dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief via info@vrijeboekhandel.nl


Samenwerking met muziekhandel Spronk

Muziekhandel Spronk aan de Wilhelminastraat is gesloten maar Ernst en Carla Stellwag gaan door als webwinkel.
Op het gebied van klassieke muziek werken wij met hen samen. Er is dan ook steeds een beperkt assortiment aan CD's van Spronk in onze winkel aanwezig.
Deze CD's kunt U in onze boekhandel beluisteren onder een koptelefoon of via de centrale muziekinstallatie.

Bestelde CD's bij muziekhandel Spronk kunt U desgewenst ophalen in onze boekhandel.
Zie verder http://www.muziekvanspronk.nl/­

Waalse kerk en Publieke Werken te Breda

De meeste lezingen/presentaties houden wij in de Waalse kerk en het zaaltje van café Publieke Werken te Breda, beide op zeer korte afstand van onze winkel.
Voor meer informatie over de Waalse kerk en Publieke Werken zie ook:

http://www.waalsekerkbreda.nl/­
http://www.cafepubliekewerken.com/­