Vrije Boekhandel

Boekenweek 2018 van 10 tot en met 18 maart


Het thema van de Boekenweek is dit jaar natuur.
Het boekenweekgeschenk 2018 is geschreven door Griet Op de Beeck en tijdens de Boekenweek gratis verkrijgbaar bij aanschaf van boeken vanaf € 12,50

Voor meer informatie over de Boekenweek zie;
http://www.boekenweek.nl/­

Op zondag 18 maart kunt u gratis reizen met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten. Geschenkauteur Griet Op de Beeck ontmoet op deze dag, zondag 18 maart, lezers in de trein.

Lezing Martijn Sargentini over zijn boek "Koersen over kasseien & kiezelstenen in Nederland. Vrijdagavond 16 maart in Kamu, Boschstraat 31, Breda


Half februari verschijnt het boek van Martijn Sargentini "Koersen over kasseien en kiezelstenen in Nederland". Over kasseien en kiezelstenen wordt al meer dan honderd jaar gefietst. Wielerwedstrijden, zoals de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en meer recent de Strade Bianche, danken hun internationale bekendheid en karakter aan de stoffige paden vol grind en keien. Op die stroken staan helden op. Ook in Nederland liggen wegen die zijn geplaveid met wielerhistorie, verscholen in de Drentse bossen, achter Brabantse boerenerven of in het uitgestrekte Zeeuwse landschap. Er worden zelfs diverse wedstrijden op verreden. In het boek van Sargentini worden, met verhalen en ervaringen van bekende Nederlandse wielrenners, zoals Niki Terpstra, Chantal Blaak, Hennie Kuiper en Lars Boom de kasseistroken en grindwegen letterlijk op de kaart gezet. Tijdens deze avond zullen ook sportfotograaf Joris Knapen en Rouleurrenner Peter Bakker foto's tonen van kasseistroken in West-Brabant.
Deze avond vindt plaats in Kamu, Boschstraat 31 te Breda.
Aanvang: 20.15 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Toegang: € 5,00. Degenen die deze avond het boek van Martijn Sargentini kopen krijgen de toegangsprijs bij aanschaf van het boek terug betaald.

Lezing Edward de Maesschalck over Oranje tegen Spanje op woensdagavond 24 oktober


De lezing van Edward de Maesschalck over de Bourgondische vorsten werd bijzonder gewaardeerd door de bezoekers.
Daarom hebben wij hem gevraagd om in het najaar terug te komen naar Breda.

Op woensdagavond 24 oktober spreekt Edward de Maesschalck over "Oranje tegen Spanje. Eenheid en scheiding van de Nederlanden onder de Habsburgers 1500 - 1648"
Onder dezelfde titel schreef hij een prachtig boek dat bij ons verkrijgbaar is voor de prijs van € 34,95

De anderhalve eeuw tussen de geboorte van keizer Karel in 1500 en de Vrede van Munster in 1648 vormt een van de meest fascinerende periodes uit onze geschiedenis. De welvaart bloeide als nooit tevoren en de kunsten bereikten een ongekend hoogtepunt. Tegelijkertijd was het ook een periode van religieuze twisten en oorlog. De strijd tussen Willem van Oranje en het overmachtige Spanje in de Tachtigjarige Oorlog hebben het collectieve geheugen van de Nederlanders voorgoed getekend.

De lezing van Edward de Maesschalck vindt plaats in de Waalse Kerk. Aanvang: 20.15 uur. Toegang: € 8,00

Lezing Edward De Maesschalck over de Bourgondische Vorsten - vrijdagavond 19 januari 2018

De Bourgondische Vorsten (1315-1530) is een kleurrijk en samenhangend synthesewerk dat de Bourgondische vorsten tegen de achtergrond van hun tijd weergeeft, met oog voor alle facetten van hun samenleving. Je leert meer over de politieke en maatschappelijke context, over de pracht en praal van het hofleven en over tal van artistieke hoogstandjes. Je maakt kennis met het dagelijkse leven, maar ook met grote, soms spectaculaire gebeurtenissen zoals de pest, de Honderdjarige Oorlog, de kruistochten, de huwelijken en begrafenissen, toernooien en moordpartijen.

In De Bourgondische Vorsten (1315-1530) zijn schitterende illustraties van miniaturen, schilderijen, beeldhouwwerk en sieraden uit de Zuidelijke Nederlanden opgenomen. Overzichtelijke stambomen en kaarten vullen aan. Het boek staat vol met vertelt frappante anekdotes, maar slaagt er ook in het brede overzicht te behouden over een periode van meer dan tweehonderd jaar.

De Bourgondische Vorsten (1315-1530) is een pracht van een cadeauboek dat kunst-en geschiedenisliefhebbers niet mogen missen. Het is het vervolg op Graven van Vlaanderen (861-1384). Oranje tegen Spanje (1500-1648) beschrijft de periode die volgt op de Bourgondische vorsten.
Edward de Maesschalck hield in 2017 een mooie lezing in de Grote Kerk over zijn boek "Oranje tegen Spanje". Dit ook prachtig geïllustreerde boek is nu bij ons verkrijgbaar voor de prijs van € 34,95. De oorspronkelijke prijs was € 69,95

Lezingen Vrije Boekhandel


In het voor- en najaar organiseren wij diverse lezingen.
Een greep uit de lezingen van afgelopen periode:

In februari gaf Griet Op de Beeck voor de derde keer een sprankelende voordracht in een uitverkochte Waalse Kerk Professor Herman Pleij gaf in april een gastcollege over Erasmus.
Andere gasten waren: Frits van Oostrom, Marcia Luyten, Fik Meijer, Jacqueline Bel, Jan Siebelink, Chris de Stoop, Stefan Hertmans en vele anderen.

Wilt u op de hoogte blijven van onze lezingen en andere activiteiten dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief via info@vrijeboekhandel.nl


Samenwerking met muziekhandel Spronk

Muziekhandel Spronk aan de Wilhelminastraat is gesloten maar Ernst en Carla Stellwag gaan door als webwinkel.
Op het gebied van klassieke muziek werken wij met hen samen. Er is dan ook steeds een beperkt assortiment aan CD's van Spronk in onze winkel aanwezig.
Deze CD's kunt U in onze boekhandel beluisteren onder een koptelefoon of via de centrale muziekinstallatie.

Bestelde CD's bij muziekhandel Spronk kunt U desgewenst ophalen in onze boekhandel.
Zie verder http://www.muziekvanspronk.nl/­

Waalse kerk en Publieke Werken te Breda

De meeste lezingen/presentaties houden wij in de Waalse kerk en het zaaltje van café Publieke Werken te Breda, beide op zeer korte afstand van onze winkel.
Voor meer informatie over de Waalse kerk en Publieke Werken zie ook:

http://www.waalsekerkbreda.nl/­
http://www.cafepubliekewerken.com/­