Vrije Boekhandel

Aanbiedingen


Voor alle aanbiedingen geldt: zolang de voorraad strekt.
Alle boeken, ook aanbiedingen dienen in de winkel te worden opgehaald.
U kunt eventueel telefonisch (076 514 54 92) of per e-mail (info@vrijeboekhandel.nl) een aanbieding reserveren mits het boek op korte termijn in onze winkel wordt opgehaald.

Havenboek - van €27,50 voor €12,50


Bijzonder fraai vormgegeven boek (gebonden, 224 pag.) over het ontstaan van Breda en de terugkeer van zijn bron. Het zeer informatieve boek is rijkelijk voorzien van historische en hedendaagse stadsbeelden.

Breda Buiten - van €32,50 nu voor €12,50


Prachtig gebonden boek (328 pag.) over het buitengebied van Breda. Rijk geïllustreerd en voorzien van handige kaarten met fietsroutes.

Schilderkunst in de Bourgondische Nederlanden van € 64,50 voor € 32,50


Bernard Ridderbos
Uitgeverij W.Books

De stad, een fotograaf en zijn fiets - Wessel Keizer en Paul Haverman

De stad, een fotograaf en zijn fiets en andere verhalen van mensen die Breda in hun hart dragen is een kleurrijk fotoboek, waarin de fietsende fotograaf Wessel Keizer de stad Breda, haar landelijke omgeving en de bewoners portretteert. De foto’s in het boek tonen een gemoedelijke stad naar menselijke maat. Tegelijkertijd wordt een stad zichtbaar die in de greep is van nieuwe ontwikkelingen. Een stad die aansluiting vindt bij de internationale wereld.

In De stad, een fotograaf en zijn fiets wordt het verhaal van de fotograaf ondersteund door het persoonlijk verhaal van vijf anderen. Paul Haverman interviewde een landschapsarchitect, een beeldend kunstenaar, een journalist, een ondernemer en een lector in het hoger onderwijs. Mensen die Breda in hun hart dragen en daarom in hun verhaal soms ook een zekere bezorgdheid over de stad aan de dag leggen. In korte en rake schetsen, verspreid over het boek zeggen zij veel over hoe zij de stad Breda beleven.

Gebonden, 176 pag.
Nu sterk in prijs verlaagd van €25,00 voor €5,00

Santiago - Mireille madou van € 24,95 voor € 12,50


Santiago, de apostel en zijn mirakelen
ondertitel: de wonderdaden van Sint-Jakob zoals verhaald in de Codex Calixtinus

Uitgeverij W.Books

Architectuurgids Breda bij ons te koop voor € 14.95


In deze rijk geïllustreerde gids wordt met een selectie van 125 objecten een representatief beeld gegeven van alle stijlen en stromingen in de architectuur en stedenbouw van Breda in de afgelopen 750 jaar. In de inleidende tekst wordt de stedenbouwkundige ontwikkeling van Breda geschetst. Aan de orde komen de Grote Kerk, de hofhuizen, het Kasteel en de verschillende militaire kazernes. De bouwproductie van de katholieke congregaties uit de afgelopen 150 jaar drukt ondanks de sloopwoede uit de jaren zestig en zeventig, nog steeds een stempel op Breda door de aanwezigheid van tal van kerken en karakteristieke kloostercomplexen met bijbehorende gebouwen zoals ziekenhuizen, scholen en bejaardenhuizen. Vervolgens worden de verschillende naoorlogse woonwijken, waar massawoningbouw, kerken en andere bouwcomplexen zijn opgetrokken in de stijl van de Delftse en de Bossche School, uitvoerig behandeld. Een recent hoogtepunt vormt de transformatie van het voormalige militaire Chasséterrein. Met het wegvallen van een aantal militaire functies heeft Breda in de afgelopen jaren, nabij het stadscentrum, een modern stadsdeel kunnen ontwikkelen. Het Chassépark is ingericht door het bureau O.M.A. als een campus met woontorens van onder andere Xaveer de Geijter, een popcentrum van Erick van Egeraat en het Chassétheater naar ontwerp van Herman Hertzberger. De handzame uitvoering, de praktische indeling, de overzichtelijke kaarten en de veelal nieuw gemaakte foto's maken deze gids onmisbaar als inspiratiebron voor iedereen die geïnteresseerd is in de architectuur van Breda.